20 Kasım 2009

Taziye Evinde Okuma Yazma Kursu

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6716806060125540.JPG
Mardin’in Savur İlçesine bağlı Başkavak köyünde taziye evinde okuma-yazma kursu veriliyor.İlçe Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ilçe genelinde 23 okuma-yazma kursu açtıklarını kurslara 269 kursiyerin devam ettiğini söyledi.

Başkavak köyünde taziye evi olarak kullanılan binada haftanın iki gününde okuma-yazma öğrenmek isteyen köylülere eğitim veriliyor. İlçe Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursuna kadınların çoğunlukta olduğu 62 kişinin katıldığını söyledi. İki öğretmenin gönüllü olarak zamanında okuma imkanı bulamayanlara haftanın iki günüde okuma-yazma kursu verildiğini ifade eden Kaymakam Yılmaz ”Çağımızda okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız kendilerinde bir eksiklik hissediyor. İlçe genelinde 23 okuma-yazma kursu açtık. Açılan kurslara 225 kadın 44 erkek olmaz üzere 269 vatandaşımız devam ediyor. Kurslarımızı köylerde yoğunlaştırdık. İhtiyaç doğması durumunda kurs sayısını arttıracağız. Gönüllü olarak kursları veren öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Başkavak köyünde açılan okuma yazma kursuna, devam eden 64 yaşlarındaki Halime Şimşek, öğrenmenin yaşı olmadığına inandığı için kurslara devam ettiğini söyledi. Gelini ve torunu ile okuma-yazma kursuna devam eden 4 çocuk annesi Fidan Baysan (38), okuma yazmayı öğrendikten sonra dışarıdan bitirme sınavlarına gireceğini belirtti. Fidan Baysan “İlköğretim sınavlarına dışarıdan bitirip diploma almak istiyorum. Lise sınavlarına da girip, üniversiteyi kazanmak ve okumak istiyorum. Aileme yararlı olmak için okuyacağım. Bu çağda okuma-yazma bilmemeyi ayıp olarak görüyorum. Üniversiteyi bitirip çalışmak ve aileme katkı yapmak en büyük hayalimdir.” Şeklinde konuştu.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Öztürk, okuma-yazma kurslarına önem verdiklerini belirterek, ilçe genelinde okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için gayret sarf ettiklerini söyledi. Öztürk, dışarıdan bitirme sınavlarına girmek isteyen Fidan Baysan’da destek vereceklerini bildirdi.

Taziye evinde haftada iki gün iki gurup halende verilen okuma-yazma kurslarını gönüllü olarak yürütün Selman Hamidi, doğup büyüdüğü köyde okuma-yazma bilmeyenlere verdiği kurs ile vefa borcunu ödemeye çalıştığını, kursların okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için gayret gösterdiğini söyledi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum