5 Aralık 2009

135 yaşındaki Halime Nine'nin sırrı!

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/107720091204101303149.jpg
Halime Nine tam tamına 135 yaşında. 7 çocuğu ve 150 torunu bulunuyor. Rus işgalinden, doğudaki katliamları, Mustafa Kemal'i dünmüş gibi hatırlayan Halime Nine, Uzun yaşamının sırrını böyle anlatıyor...
Halime Nine tam tamına 135 yaşında. 7 çocuğu ve 150 torunu bulunuyor. Rus işgalinden, doğudaki katliamları, Mustafa Kemal'i dünmüş gibi hatırlayan Halime Nine, Uzun yaşamının sırrını böyle anlatıyor...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Aygün köyü Sarıçobsan mezrasında ikamet eden 135 yaşındaki Halime Olcay, hafızasıyla görenleri şaşkına çevirirken Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor

7 çocuğu ve 150 torunu bulunan 135 yaşındaki Halime Nine, Rus işgalinin Doğu ve Güneydoğu'daki katliamları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kulp'a gelerek düşmanları nasıl kovduğunu sanki dünmüş gibi heyecanlı bakışlarla anlattı.

135 yaşına kadar nasıl yaşadığını anlatan 150 torun sahibi Halime Nine, tamamen doğal ürünler yediğini ifade etti.

Bugüne kadar hiç doktor yüzü görmeyen Halime Nine, yaşlılıktan dolayı 23 yıldan bu yana hayatını yatakta sürdürüyor. Küçük bir odada, duvar dibine serili yer yatağında dinlenirken bulduğumuz Halime Nine, içeri girenleri gördüğünde artık güçten, takatten kesilmiş kollarının yardımıyla doğrulmaya çalıştıysa da ancak arkasına desteklenen yastıklarla oturabildi.

Rusların kendilerine eziyet ettiğini anlatırken, "Sarı saçlı, yeşil gözlü ve gaddardılar" diyen Halime Nine, kıtlıkta insanların ölülerini yediklerini ve Kulp çayı kenarına gelen Mustafa Kemal'i gördüğünü de ekliyor.

Ailesinin neredeyse tamamını savaşlarda kaybettiğini anlatan Halime Olcay'ın, bir yıl önce nüfus kütüklerinin bilgisayar ortamına aktarılması çalışmaları yapılırken bir insanın bu kadar yaşaması imkansız denilerek kaydı dondurulmuş.

Daha sonra köye gelen ilçe Kaymakamı Ahmet Günaydın, Halime Nine'yi canlı bir şekilde karşısında görünce hem kimliğinin hem de yaşlılık maaşının tekrar bağlanması talimatı verdi.

135 yaşındaki Halime Nine, tekrar yaşlılık maaşına kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Halime Nine'nin torunu Ersin Olcay, "Ninem 01.07.1874 doğumlu.

Tam 135 yaşında. Ninem, 23 yıldır yaşlılıktan dolayı yatakta yaşıyor. Ninem sağlıklı hayatın sırrı olarak doğal ıspanak, mantar, pancar ve hayvani ürünler yediğini söyler bize.

Ninem, baş ağrıları dışında hiç doktora gitmemiş, tamamen dogal ilaçlarla tedavi oluyor. Rus işgalinin doğu ve güneydoğudaki katliamları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kulp'a gelerek düşmanları nasıl kovduğunu bize anlatırdı" diye ifade etti.

Diğer torun Kadri Olcay da, "Ninem daha önce yaşlılık maaşı alıyordu ancak yaşlılık maaşı kesildi. 135 yaşında bir insanın yaşaması mümkün değildir diyerek ninenim yaşlılık maaşı kesildi.

Ancak ilçe Kaymakamız köyümüzü ziyareti sırasında ninenim yaşadığını gördükten sonra tekrar maaşının bağlanması için girişimlerin yapılacağını söyledi.

Ninem yatalak olduğu için yine ilçe kaymakamlığı tarafından tekerlekli sandalye verildi. Halime ninem bizlere hep Rus işgalini anlatırdı.

Rus askerleri kadın erkek demeden herkesi bir odaya toplayarak üzerlerine benzin döktükten sonra ateşe vererek hepsini öldürmüş.

Hamile kadınların karınlarına silahlarının süngülerini batırarak katliam yaptıklarını ve çok eziyet ettiklerini anlatırdı. Ninem Atatürk'ten hep övgüyle söz ediyor. Anlatırken bile heyecanlanıyor" dedi.

Türkçe bilmeyen ve yanlızca Kürtçe konuşabilen Halime Nine'nin yaşlılıktan dolayı kulakları ağır işitiyor. Halime Nine, "Burada Ermeniler ile Ruslar herkesi öldürüyordular.

Benim 7 tane amcamı öldürdüler. Herkesi bir odaya toplayıp yaktılar. O zaman Atatürk geldi ve bizleri onların elinden kurtardı.

Uzun yaşamam ise tamamen doğal bitkiler yememden kaynaklanıyor. Pırpar ve benzeri ürünleri bu yaşıma kadar yedim, bir de tere yağı ve peynir çok yerim" şeklinde konuştu.
www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum