10 Aralık 2009

Bakan Çubukçu, üniversiteyi ziyaret etmekten son anda vazgeçti

Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Mardin Valiliğini ziyaret etti.


Ankara’dan Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, çeşitli temaslarda bulunacak.

Valilik girişinde polis mangası ile karşılanan Bakan Çubukçu daha sonra Mardin Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Vali Hasan Duruer, ziyaret anısına Halk Eğitim Müdürlüğündeki öğrenciler tarafından yaptırılan bir plaket verdi.

Üniversiteyi ziyaret etmekten son anda vazgeçti

Bakan Çubukçu valilikten sonra Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret etmek üzere rektörlüğe geçti. Bütün hazırlıklar yapılıp karşılama töreni hazırlanmasına rağmen, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’da bulunan rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay olmadığı gerekçesi ile Bakan Çubukçu, üniversiteyi ziyaret etmeden kapıdan geri döndü.

Bakan Çubukçu’nun kapıda çiçeklerle karşılandığı ve üniversite yönetimi tarafından kendisine sunulmak üzere bir brifing de hazırlandığı öğrenildi.
Mardin’de Zinciriye Medresesini de ziyaret eden Bakan Çubukçu daha sonra Sabancı Kent Müzesini ziyaret etti. Bakan Çubukçu’ya müzedeki tarihi eserler hakkında Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Mehmet Halit Demir’den bilgi aldı.

Bakan Çubukçu, basın mensuplarının sorularına cevap vermekten kaçınırken korumaları ise basın mensuplarının görüntü almasına engel oldu. Bakan Çubukçu, yarın da 44 kişinin hayatını kaybettiği Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyündeki okulun açılışına katılacak. Katliamdan sonra yapımına başlanan 4 derslikli Bilge Köyündeki okulun yapımı geçen ay içerisinde bitirilmişti.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum