14 Aralık 2009

Dünyaca Ünlü Piyanist’ten Muhteşem Konser..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/piyano.gif
Dünyaca ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, “Güneş Ülke Anadolu” adlı konseri ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

2. Türkiye-Avrupa Forumu kapsamında dünyaca ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Anadolu kültürünü anlatan görsel bir sunum eşliğinde “Güneş Ülke Anadolu” isimli bir konser verdi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen konserde Anadolu’da kurulan ilk devlet’ten Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar olan medeniyetlerin kültür ve yaşama biçiminin görsel olarak anlatılmasına, ünlü piyanist sanatçı da muhteşem notalarıyla hayat verdi.

Hınça hınç dolu olan salonda sanatseverlerin hem gözüne hem de ruhuna hitap ederek, Anadolu’ nun tüm güzelliğinin İngilizce ve Türkçe olarak anlatıldığı konserde sanatçı izleyiciler tarafından defalarca ayakta alkışlandı.

Kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında duygulandığını ifade eden sanatçı, 2.Türkiye-Avrupa Forumu’na katılmak üzere Kültür ve Sanat Şehri, Tarih Şehri Mardin’e gelen konuklara ve Mardinlilere konser vermekten son derece mutlu olduğunu belirtti.

Konser sonunda sanatçıya plaket ve çiçek veren Vali Hasan Duruer, Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday Mardin’in aynı zamanda medeniyetlerin beşiği konumunda olduğunu, Tarihsel bilgilerin dünyada ilk medeniyetin Mardin’de kurulduğunu gösterdiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum