6 Aralık 2009

Galatasaray yönetimi Mardin'in tarihi yerlerini gezdi

Mardinspor'un davetlisi olarak şehre gelen Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve beraberindeki heyet iki bin yıllık tarihi Dara Kenti'ni gezdi.

Mardin'e dün gelen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri bugün tarihi Dara Kenti'ni ziyaret etti. Dara Antik Kenti'ndeki tarihi mekanları ziyaret eden Polat, iki bin yıllık tarihi kentin tanıtılması halinde her yıl çok sayıda ziyaretçi akınına uğrayacağını belirtti.
Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Polat'ın sesinin kısık olması ise dikkat çekti. Gündemdeki olaylar ve sporla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Polat'ın antik kentteki mezarlıklara ilgi göstererek rehberden mezarlık hakkında daha ayrıntılı bilgi aldı.
Roma dönemine ait oda ve toplu mezarlığın da içine giren Polat, ölüye verilen değerin her zaman aynı olduğunu ve geçmiş dönemdeki insanların daha çok önem verdiğini kaydetti.
Mardinspor Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çıray ise Mardin'de iki günden beri ağırladıkları Galatasaray yönetimini tarihi kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdirdiğini söyledi. Çıray, Galatasaray'ın Mardin'de yaptırdığı iki spor okulunun da Mardin'e göstermiş oldukları ilgisinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum