25 Aralık 2009

Mardin de Hayvan Barınağı Kuruluyor

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6591235745922699.jpg
Mardin Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması ve bakımlarının yapılması için Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin açılacağını bildirdi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eryeri Köyü yolu üzerinde 17 dönümlük arazide kurulması düşünülen Hayvan Barınağı için ihale yapıldığını, Gelen teklifler incelendikten sonra önümüzdeki günlerde ihale sonuçlandırılacağını,Altı ay içerisinde bitirilmesi planlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklaşık olarak 12 personelin görev yapacağını söyledi.

Özellikle başıboş sokak köpeklerinin Mardin için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şöyle konuştu ”Kuracağımız bu merkez sayesinde halkımıza zarar veren başıboş köpek sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız insanlara olduğu kadar hayvanlara da merhamet edilmesi gerekiyor. Tüm canlılara merhametli olmayı emreden bir inancın mensuplarıyız.Sokak hayvanları kısırlaştırılıp, sağlık sorunu varsa tedavi edilecek.Boyunlarına cip takıldıktan sonra bu hayvanlar doğal hayata salınacak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum