14 Aralık 2009

''MARDİN&MARDİN'' Defilesine Büyük İlgi..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/defile09.gif
Mardin müziği eşliğinde mankenler tarafından sunulan ve Mardin'in kültürünün, yöre motiflerinin kumaşlara aktarıldığı ''Mardin&Mardin'' defilesi büyük ilgi gördü.Tasarımcı Ahmet Özceyhan'ın hazırladığı defileyi, Mardinliler ilgiyle izledi. Ahmet Özceyhan, ''yaşadığın ülkeyi tanıtmak, değerlerini, zenginliklerini dünyaya açmak da bir vatan görevi olduğunu söyledi. Cami ve Kilise, kıyafetler üzerine birlikte aktarılan desenli elbiseleri giyen mankenleri davetliler coşkuyla alkışladılar.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2. Türkiye-Avrupa Forumu''nun ikici gününde, ünlü tasarımcı Ahmet Özceyhan'ın hazırladığı ''Mardin&Mardin'' defilesi yapıldı. Mardin yöresi motiflerinin kumaşlar üzerine aktarılarak izleyicilere sunulduğu defilede, 15 manken görev aldı. Katılımcılar, kıyafetlere işlenmiş Mardin'i anlatan motiflerle, adeta ilin zenginliklerinde kısa bir tarih turu atmış oldu. Geç saatlere kadar devam eden defileyi, foruma katılmak için kentte bulunan çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve Mardinliler ilgiyle izledi.Tasarımcı Ahmet Özceyhan, yaptığı açıklamada, çok coşkulu ve heyecanlı olduğunu belirti

Uzun bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade eden Özceyhan, şunları kaydetti:''Mardin'in çok kültürlülüğünü, motiflerini, taş işlemeciliğini kumaşlara aktardık. Bu, başlı başına Mardin'i anlatan, zenginliğini gösteren bir defile oldu.

Defilenden sonra Vali Hasan Duruer, çok büyük bir ilgi gören ''Mardin&Mardin'' defilenin kreatörü Ahmet Özceyhan’a plaket verdi.

http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/defile09004.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/defile09005.jpg
http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/defile09006.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum