10 Aralık 2009

Mardin Eğitim Vakfı Kuruldu

Türkiye'de ilk kez Kürtçe enstitünün kurulacağı Mardin Artuklu Üniversitesi'ne destek vermek amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) kuruldu.

Türkiye'de ilk kez Kürtçe enstitünün kurulacağı Mardin Artuklu Üniversitesi'ne destek vermek amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) kuruldu. Vakfın kurucuları arasında Mardinli iş adamı, siyasetçi ve yöneticiler ile İstanbul Valisi Muammer Güler de bulunuyor.

MARSEV'nin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Vakfın kurucuları arasında, Mardinli tanınmış işadamı, siyasetci ve Mardin'de görev yapan eski vali ve yöneticiler de yer alıyor. İstanbul Valisi Muammer Güler, DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez, eski Bakan Mehmet Gülcegün, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in genel sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile sivil toplum örgütlerinin de kurucu üyesi bulunduğu vakfı, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne destek verecek.

Bakanlar Kurulu kararıyla başta Kürtçe olmak üzere başka dillerde enstitü kurulmasına izin verilen ilk üniversiteye destek verecek MARSEV'in kuruluş amacı şöyle belirlendi:

"Mardin Artuklu Üniversitesine ve bu Üniversiteye bağlı fakülte, yüksek okul ve araştırma enstitülerinin bina, araç, gereç ve nitelikli öğretim elemanları ile nitelikli ve yüksek kalitede hizmet veren çağdaş bir üniversite haline getirilmesi için gerekli maddi, manevi destek ve katkıları sağlamak, bunun yanı sıra olanakların elverdiği ölçüde; Mardin'de kurulmuş veya kurulacak diğer eğitim kurumlarının da çağdaş ve nitelikli bir eğitim verebilmeleri için, zaman zaman destek ve katkıda bulunmaktır."

MARSEV'in merkezi Ankara olarak belirlendi. Vakfın malvarlığı ise bir milyon 27 bin lira olarak beyan edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum