10 Aralık 2009

Mardin 'Yeşil'e Bürünecek

Mardin Valiliği ve Çevre Orman Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Yeşil Mardin Projesi Hayata Geçiriliyor. Bu Kapsamda 2010 Yılında Bir Buçuk Milyon Fidan Dikilmesi Hedefleniyor.

Mardin Valiliği ve Çevre Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeşil Mardin projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 2010 yılında bir buçuk milyon fidan dikilmesi hedefleniyor.

Mardin Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, yeşil Mardin projesi için hazırlanan projelerin tek tek hayata geçirildiğini belirterek, 2009 yılında bir milyon fidan dikilirken, 2010 yılında bir buçuk milyon fidan dikilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl içinde ayrıca 5 bin 200 dekar alanda 800 bin çam ve 700 bin meşe fidanı dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Ay, "Fidan dikme çalışmalarımızın yanında bu yıl içinde 3 bin 500 hektar alanda orman bakımı yaptık. Artık köylülerimiz ormanını sahipleniyor. Ağaçlandırma yaptığımız sahayı köylülere zimmetliyoruz. Bu nedenle dikilen fidanlarda kayıp oranı yüzde 5' lere kadar düştü. 10 yıl sonra Mardin yeni orman alanlarına kavuşacak." dedi.

Mardin'de şu ana kadar 32 köyde 437 aileye güneş enerjisi sistemi kurduklarını vurgulayan Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, "Yaklaşık bin 200 TL'ye mal olan güneş enerjisi sistemini 4 yıl geri ödemeli olarak verdik. Yoğun bir talep var. Bu sistem sayesinde hem ormanların kesilmesini önledik, hem de elektrik tüketiminde yüzde 30 bir azalma meydana geldi. Bu da bir ton odun karşılığında 150 ağacın kesilmekten kurtulması demektir." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum