23 Aralık 2009

Mazıdağı İlçesindeki okullara güvenlik kamerası

Mazıdağı İlçesinde bulunan okullara güvenlik kamerası takıldı. Mazıdağı İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, okullara güvenlik kamerası sisteminin kurulması ile okulların daha güvenli hale geleceğini söyledi.
http://www.halkapinarhaber.com/resimler/haber/30704.jpg
Mazıdağı İlçesinde bulunan okullara güvenlik kamerası takıldı. Mazıdağı İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, okullara güvenlik kamerası sisteminin kurulması ile okulların daha güvenli hale geleceğini söyledi.

Okullara takılan güvenlik kameraları hakkında bilgi veren Kaymakam Kaya, “Mazıdağı İlçesi, okul içi ve okul dışı suçlar konusunda Türkiye ortalamasının çok altında. Ancak bu gibi konularda zamanında önlem alınmazsa, iyiyiz diye rehavete kapılırsak hızla yayılan bulaşıcı bir hastalık gibi gelir Mazıdağı'ye de bulaşır. Bu nedenle çocuklarımıza gençlerimize gözümüz gibi bakmamız gerekir. Bu konu birinci derecede ailenin sorumluluğundadır. Herkes sorumluluğunu bilsin, topu taca atmasın. Herkesin kafasını bir başka tarafa çevirmesi durumunda tehlike bir süre sonra gelir sizin kapınızı da çalar.”dedi.

Kaymakam Kaya, teknolojinin güvenlik hizmetlerinde kullanılması gerektiğini, bunun caydırıcı olduğunun uygulamalarla görüldüğünü, 1 kameranın karşılığının 1 polis ekibi olduğunu dikkat çekti.

Mazıdağı Kaymakamı Serdar Kaya’nın talimatıyla Mazıdağı ilçesinde bulunan 7 tane okula güvenlik kamerası takıldı. İlçe merkezindeki Mimar Sinan İlköğretim Okuluna 4, Atatürk İlköğretim Okuluna 3, Zübeyde Hanım anaokuluna 1, Mazıdağı Lisesine 4, Cumhuriyet İlköğretim Okuluna 3, Fosfat İlköğretim okuluna da 1 adet olmak üzere toplam 19 güvenlik kamerası takıldı.

Mehmet Sait Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum