17 Aralık 2009

Midyatlılar Ohal'i Bir Daha Yaşamak İstemiyor

Terör örgütü yandaşlarının son günlerde şiddeti tırmandırıp karşı şiddet oluşturarak olağanüstü hale zemin hazırlama planlarına Mardin'in Midyat ilçesinden de tepki geldi.
http://img.haberler.com/haber/287/midyatlilar-ohal-i-bir-daha-yasamak-istemiyor-1847287_o.jpg
Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi Avukat Mehmet Çetin, bölgede son günlerde yaşanan nümayiş hareketlerini tasvip etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Çetin, "Bölgemizde bir zamanlar OHAL Bölge Valiliği haberlerine kulaklarımız alışmıştı. Bölgedeki illerden aşama aşama kaldırılan OHAL durumu, bölge insanında bir devrim olarak algılanmış ve büyük bir memnuniyet yaşatmıştı. OHAL'i bölgede yaşayan hiç kimsenin tekrar olağanüstü hal durumunu özlediğini söylemek mümkün değil. Ancak son günlerde yaşanan olaylarda sanki birileri OHAL'in gelmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürülmektedir. Buna kesinlikle karşıyız." diye konuştu.

24 yıldır Üçköy köyünün muhtarı ve 2'si Yezidi 11 köyün oluşturduğu Nusaybin Kilise Manastır Koruma Derneği Başkanı Maravgi Çınar ise OHAL ile ilgili, "O günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. O günlerde yollar erkenden kapanırdı, şimdi ise bölgede huzur var. Git gide daha güzel oluyor ve daha da ilerleyen bir Türkiye istiyoruz. Bir insanın derdi varsa sokağa dökülerek değil gitsin masada çözsün." dedi.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ da "Son günlerde şiddeti tırmandırıp olağanüstü hale zemin hazırlama çabası içinde olanlar emellerine ulaşamayacaktır. Biz kesinlikle o günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Biz demokratik açılımdan yanayız ve Milli Kardeşlik projesinin sonuna kadara destekçisiyiz." ifadesini kullandı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum