25 Aralık 2009

Noel Bayramında Birlik-Beraberlik Rüzgârı Esti.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/noel09.gif
Mardin’de kutlanan Noel Bayramında birlik-beraberlik ve hoşgörü çağrıları yapıldı.

Hazreti İsa’nın doğuşu olarak kutlanan 25 Aralık Doğuş(Noel) Bayramı, Kırklar Kilisesi’nde sabah yapılan Ayin’den sonra gerçekleşen kutlama törenine Hıristiyan vatandaşların yanı sıra Müslüman vatandaşlar da katıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen, Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ve çok sayıda Müslüman ve Süryani vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende Vali Duruer; “Zengin sosyal ve kültürel dokusu ile tarihi ve otantik bir şehir olan Mardin’de tek yürek olarak bir arada yaşamanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Bilindiği üzere Mardin’de Dinler Kardeşliği, Medeniyetler Barışı, Diller Sevgiyi söylemektedir.

Kutsal bir sevginin enerjisini etrafa yayan Dini Bayramlar, insani değerlerin bütün derinliğiyle hissedildiği anlamlı günlerdir.

Bu günlerin değerlerinden nasiplenmek için manevi duyarlılıklara yönelmek gerekir. Bu yöneliş, insana sevgi ve saygıyı anlamayı sağlayacaktır. Çünkü sevmeyi bilen insan ne alabileceğinden çok, insanlara ne verebileceğinin sorumluluğunu yaşar.

Gönüllerin manevi güzelliklerle süslendiği ve kalplerin sosyal çağlayanlarla yıkandığı bu müstesna günlerin anlamı, güzelliği ve değerinin sosyal yaşamın her evresine sirayet etmesi öncelikli çaba olmalıdır.

İnsanlığa yakışan bir erdem yolunda ilerleyebilmek için, Allah ve İnsan Sevgisini, barış ve kardeşliği özümseyen bir içtenlik, temel şiar edinilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, sevgi, salt bir duygu değil, aynı zamanda bir yaşama biçimidir. Bunun bir ifadesi olarak, sevginin yaşama etkin bir şekilde akabilmesi için gönül kapılarının birbirine açılması ve her alanda paylaşım içinde olunması gerekir.

Bu manada, aynı Allah’a inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak, sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani Hemşehrilerimiz ile dini bayramlarımızı da birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz.

Hazreti İsa Peygamber’in Doğuşu olarak kutlanmakta olan Doğuş Bayramı’nı (Noel) en iyi dileklerimle kutlar, Doğuş Bayramı’nın Süryani Vatandaşlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini temenni ederim” dedi.

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen ise, aynı Allah’a inanan insanlar olarak hepimiz Allah’ın nurundan yaratıldık. Allah sevgi demektir. Öyleyse bu sevgiyi yaşamak ve yaşatmak gerekir. Mardin’de yüzyıllardır yaşadığımız birlik – beraberlik ve hoşgörü tüm dünyaya örnek olmalıdır. Bu anlamlı günümüzü birlikte kutlamak için bizleri şereflendiren başta sayın Valim olmak üzere tüm Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Noel’in ülkemizde ve dünyada yaşanan sıkıntıların bitmesine vesile olmasını dilerim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum