6 Aralık 2009

Ödenmeyen buğday primleri en kısa zamanda ödenecek

Kilogram başına 50 kuruş olan buğday primi olarak çiftçilere ilk etapta 15 milyon TL çıvarında ödenmesi bekleniyor.

Bayramdan önce ödenmesi gereken buğday primleri alamayan üreticilerin imdadına Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir yetişti.

Ödenmeyen primlerin hemen ödenebilmesi için konuyu Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşen Demir, Çiftçilerin sıkıntılarını bildiğini, Kızıltepe’de bazı ufak problemlerden dolayı bayramdan önce ödenmeyen buğday primlerinin çok kısa sürede ödeneceğinin müjdesini verdi. Kilogram başına 50 kuruş olan buğday priminin Kızıltepe İlçesi çiftçilerine ilk etapta 15 milyon TL çıvarında ödenmesi bekleniyor.

Tarım Bakanlığınca uygulanan, Kırsal Kalkınma Hibe projelerine Mardinli çiftçilerin müracaat etmelerini isteyen Demir, bu projelerin Mardin’de tarımın gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

GAP suyunun bölgeye gelmesi için yapılan çalışmaların takipçisi olduğunu belirten Demir, “Birçok hükümetin yapamadığı bu büyük projenin bitirilmesi, AK Partiye nasip olacaktır,” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum