19 Aralık 2009

Okullara 'Yakıt Yerine Asfalt Yapımında Kullanılan Madde Dağıtıldı' İddiası

Okullara yakıt yerine asfalt çalışmasında kullanılan malzemenin dağıtıldığı iddia edildi.
http://img.haberler.com/haber/918/midyat-ta-okullara-yakit-yerine-asfalt-yapimi-1849918_o.jpg
Midyat'taki okullarda yakıt ihalesi yapılmadığı için kaloriferlerin yanmadığı haberleri üzerine okullara hafta sonu yakıt dağıtıldı. Ancak dağıtılan maddenin yakıt değil, asfalt yapımında kullanılan madde olduğu iddia edildi.

İddialara göre; okullara yakıtı dağıtan tankerler mühürsüz çıktı. Yakıt ayrıca, kalorifer kazanlarından yanmayarak zarar verdi. Merkezde bulunan 22 okuldan 5'inde hala yakıt sıkıntısı yüzünden kaloriferler yanmıyor. Bu 5 okulda yaklaşık 3 bin 250 öğrenci soğuk havada ders işlemek zorunda kalıyor. Halk dilinde 'Domuz Gribi' olarak bilinen hastalığın yayılması endişesi velileri ve öğretmenleri tedirgin ediyor.

Sıvı yakıt kullanan Esentepe, Gazipaşa, İstiklal, Mehmetçik ve Kocatepe ilköğretim okullarında dersler soğuk havada işlenirken, öğrencilerin montlarını çıkartamadıkları belirtildi. Veliler ve öğrenciler, yetkililerin konuya acil çözüm getirmelerini istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum