19 Aralık 2009

Üniversiteden Midyat ve Nusaybin'e Fakülte ve Yüksekokul Müjdesi

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, Nusaybin İlçesinde Meslek Yüksekokulu, Midyat İlçesinde İse Bir Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Açılmasını Kararlaştırdı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinliferektor.jpg
Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, Nusaybin ilçesinde meslek yüksekokulu, Midyat ilçesinde ise bir fakülte ve meslek yüksekokulu açılmasını kararlaştırdı.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Nusaybin'de öncelikle Mütercimlik ve Gümrük bölümlerinin açılmasının planlandığını söyledi.

Konuyla ilgili senato kararının YÖK'e gönderildiği bildiren üniversite rektörü Prof.Dr. Omay, "Midyat'ta 155 dönümlük arazi Artuklu Üniversitesine tahsis edildi. Bu araziye butik bir yerleşke projesi görüşmeleri için Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Tevfik Baysal, Midyat Yüksekokul Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selim Tural ile Başkan Yardımcısı İbrahim Erkal bir araya gelmiştir. Görüşmede, yerleşke için ortak çalışılacağı ve Midyatlı iş adamlarının da projeye her türlü destek için hazır olduğu ifade edilmiştir." dedi.
Üniversite rektörü Omay, bu yerleşkede, çekirdeği oluşturacak meslek yüksekokulunun yanında geleceğe yönelik Uluslararası Dinler Fakültesi, Teoloji Kütüphanesi, sosyal tesisler ve lojman yapılmasının da planlandığını sözlerine ekledi.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum