27 Aralık 2009

Üniversitenin Dayanışma Derneği 2010 yılına hızlı başlamak istiyor

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri ve mezunları arasındaki dayanışmayı arttırmak amacı ile kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci ve Mezunları ile Dayanışma Derneği(MARMED) çalışmalarına başladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/marder.jpg
Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri ve mezunları arasındaki dayanışmayı arttırmak amacı ile kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci ve Mezunları ile Dayanışma Derneği(MARMED) çalışmalarına başladı.

Dernek binasında MARMED Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen MARMED Başkanı Süleyman Akar, kurdukları dernekle amaçlarının üniversitenin gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapmanın yanında, Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları ve öğrencilerinin sorunlarıyla ilgilenmek, bu amaçla dernek ve kuruluşlarla temas ve işbirliğinde bulunmak ve gerektiğinde bu kuruluş ve derneklerin çalışmalarına katılmak olduğunu söyledi.

Yeni bir dernek olmalarına rağmen çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını dikkat çeken Akar, 2009 yılı içerisinde birçok sosyal aktiviteye imza attıklarını belirterek Mardin’de en son Dernekler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasına katıldıklarını hatırlattı. 2010 yılında yapacakları faaliyetler hakkında da bilgi veren Akar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Dernek olarak Artuklu Üniversitesi öğrencileri ile mezunları arasında amaca yönelik bağlılık ve dayanışmayı öngören ilişkileri kurmak ve geliştirmek için çalışmalarımıza 2010 yılında ağırlık vereceğiz. Dernek üyelerinin üniversitenin sahip olduğu çeşitli imkânlardan yararlanmasını sağlamanın yanında üyelerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve aralarındaki dayanışmayı arttırabilmek amacıyla lokal ve benzeri yerler açmak için üniversite yönetimi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kuruluş aşamamız bitti. Bundan sonra daha aktif ve etkili bir şekilde çalışacağız. 2010 yılında mezunlarla ilgili olarak iş hayatları hakkında bilgiler toplar, elde edilen bilgilerden çıkabilecek olan iş imkânlarını değerlendirerek üyeler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak için bir dizi etkinliğimiz olacak. Bunun yanında konferanslar, sempozyumlar, açık oturumlar, forumlar ve bilimsel toplantılar ile sergi ve kermesler düzenleyerek, üyelerimizin mesleki bilgi, görgü ve deneyimlerinin artmasına ilişkin geziler organize edeceğiz. Amaç ve hizmet konularımızı gerçekleştirirken gelir temin etmek için iktisadi işletmeler, yardımlaşma sandıkları kurarak, sosyal tesisler gibi gayrimenkulleri de işletme olarak kullanabileceğiz.”

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLERECEK

Öğrenciler arasında iletişimi sağlamak ve kültür hayatına hizmet etmek üzere; dergi, gazete, bülten, broşür, albüm gibi her türlü basılı eseri yayınlara da imza atacaklarını işaret eden Akar, “Başarılı ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilere burs vermek için altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda üniversitemize bağlı okullardaki öğrencilerin maddi durumu düşük olan öğrencilerimizi araştırıyoruz. Bu çalışmamız sonucunda hayırsever Mardinlilerin aracılığı ile birçok öğrencimize burs vermeyi planlıyoruz.”diye konuştu.

MARMED’in 2009 değerlendirme toplantısında MARMED Başkanı Süleyman Akar’ın yanında yönetim kurulu üyeleri Zehra Günlüoğlu, Abdullah Ensari, Mehmet Rağıp Ete, Şakire Çelik ve Emrah Özdemir de hazır bulundu.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum