11 Ocak 2010

Arazileri kendi adlarına geçirdiler!

Midyat ilçesinde bağlı Toptepe köylüleri sürdürülen kadastro çalışmalarına itiraz edeceklerini bildirdi.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2010/01/08/A08010F7_detay.jpg
Bir grup Toptepeli, Midyat Noterliği'ne gelerek dava açmak için başvuruda bulundu. Dava açmaya hazırlanan köylüler Muhtar Abdulselam Ayaz, Mehmet Emin Acar ve köy korucusu Ahmet Ayaz'ın köyün ortak arazilerini kendi ve akrabaları adına geçirdiklerini iddia ettiler.

Kadastro çalışmalarına itiraz eden yaklaşık 60 kişiden biri olan Ebubekir Algan, "Yıllardan beri kullandığımız araziler ve köylerin ortak mallarını muhtar ve yandaşları kendi akrabalarının adına tescil ettirdiler. Biz bunu duyunca kadastro çalışmasına bulunan heyetin de bilirkişi olarak aynı kişileri tayin ettiklerini öğrendik. Köyün bütün arazileri muhtarın akrabaları adına tescil ettiklerini kayıtlarda gördük. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz" dedi.

Eyüp Aksu isimli Toptepeli ise, "Kadastro çalışmasına gelen heyetten kimsenin haberi yoktu. Köy muhtarı kendi bilirkişi olarak kendi yandaş ve akrabalarını gösterdi. Köydeki toprakların büyük bir bölümünü akrabalarının adına kayıtladıklarını öğrendik. Kadastro'ya gittiğimizde de tescil edilen arazileri kaydetmişler'' iddiasında bulundu.

Aksu, ''Biz bu olayın çözülmesi için avukata vekalet vermek için notere geldik. Dava açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu işin çözülmesini ve haksızlığın bir an önce çözülmesini istiyoruz. Köyde ikilik ve ayrımcılık olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Toptepe Köyü Muhtarı Abdulselam Ayaz ise, kadastro çalışmasında bazı isim benzerliğinden dolayı yanlışlıklar olabileceğini belirterek, "Tescil sırasında bazı yanlışlıklar olabilir. Köyde yaşamayan bazı insanların, burada olmadıkları için ve tarlalarını süren köylülerin adına tescil edilmiş olabilir. İsim benzerliğinden de kaynaklanabilir. Ancak bu çözümlenmeyecek bir olay değildir. Gene gelip kendi adlarına tescil edebilirler. İtirazları varsa gelip kendi adlarına tescil etsinler" ifadelerini kullandı.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2010/01/08/A08010F7_01_detay.jpg
Midyat Noterliği önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup dava açmaya hazırlanıyor.
Selahattin Erol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum