10 Ocak 2010

Bakan Davutoğlu’na bir koli kitap hediyesi

Büyükelçiler toplantısına katılmak üzere Mardin’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir koli kitabın yanında bir metre boyunda altın kaplamalı bir vazo hediye edildi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedavutoglu2.jpg
Büyükelçiler toplantısına katılmak üzere Mardin’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir koli kitabın yanında bir metre boyunda altın kaplamalı bir vazo hediye edildi.

“Kadim kültürden evrensel düzene” konulu bir konferans vermek üzere Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na üniversitenin rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay tarafından kendisine bir vazo ve koli içinde 25 kitap hediye edildi.

Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından yaptırılan ve altın işlemeli olan vazonun bir metre boyunda olması Bakan Davutoğlu’nun yoğun ilgisini çekti. Üniversitenin yayınları arasında bulunan kitaplardan oluşan 25 adet kitabı Bakan Davutoğlu’na hediye eden Rektör Omay, Bakanın kitap okuma aşkını bildiği için kendisine hediye olarak kitap vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Bakan Davutoğlu ise gittiği her ülkede muhakkak eski kitap satan kitapçılara uğradığını belirterek, “Gittiğim ülkelerde sahafçılara gitmeden geri dönmüyorum. Her ülkeden muhakkak birkaç kitap alırım. Kütüphanemdeki yaklaşık 4 bin 500 kitabımı en son bir ay önce bir hayır kurumuna hediye etmiştim.”dedi.

Kendisine verilen kitapların çoğunun Yrd.Doç.Dr.İbrahim Özcoşar tarafından yazıldığına dikkat çeken Bakan Davutoğlu, Dr.Özcoşar, ile tanışmak istedi. Dr. Özcoşar’a teşekkür eden Bakan Davutoğlu, kadim bir kültüre sahip Mardin’de kurulan üniversitenin önemini vurgu yaptı.

Bakan Davutoğlu da üniversite rektörüne günün anısına bir silt hediye etti.
Nezir Güneş / Kadir Üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum