10 Ocak 2010

Bakan eşi, Mardin'de büyülendi

Büyükelçiler Toplantısına katılmak üzere Mardin’e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, tarihi kentteki tarihi mekanları gezdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebesi.jpg
Hafta sonunu Mardin'de geçirecek olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, kentte çeşitli temaslarda bulunurken, eşi Sare Davutoğlu ise tarihi mekanları gezdi.

Beraberindeki Mardin Valisi Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer, Milletvekili Mehmet Halit Demir’in eşi Nurşen Demir, belediye başkanı Beşir Ayanoğlu’nun eşi Fahriye Ayanoğlu ve büyükelçi eşleriyle birlikte tarihi bin 400 yılık Kırklar Kilisesi'ni gezen Sare Davutoğlu, burada kilisenin başpapazı Gabriyel Akyüz'den bilgi aldı. Kilise Papazı Akyüz, Süryanilerle ilgili yazdığı bir kitabını Sare Davutoğlu'na hediye etti. Sare Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra kilisede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sare Davutoğlu kiliseden sonra Mardin Müzesini ziyaret etti. Müzeden sonra Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursları gezerek, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum