24 Ocak 2010

Camın buğulanmasını nasıl engellersiniz?

http://img.mynet.com/ho/oto/oto-cam-bugu.jpg
Otomobilinizin iç mekanında biriken nem camlara temas ettiğinde yoğunlaşarak buğulanma sorununa sebeb olur. Kışın sürücüleri zaman zaman zor durumda bırakan bu sorundan kolayca kurtulabilmenizin ilk yolu otomobilinizin içersini kuru tutmaktır. İşte bunun için yapabilecekleriniz...

Havalandırma kanalları:

Havalandırma kanalları içersinde biriken yaprak parçaları ve çamur, havalandırma kanallarının tıkanmasına neden olur. Buralarda biriken sular kabloların iç mekana girdiği noktalardan içeriye sızar ve camlarda buğu olarak size geri döner. Bu havalandırma kanallarını arada bir temizlemek buğu sorununun çözümünde biraz olsun katkı sağlar.

Kablo girişleri:

Fabrika çıkışı olarak yalıtkan bir plastikle kaplanan kabloların giriş noktalarından iç mekana su sızabilir. Zaman içersinde yıpranan bu kaplamaların tekrar izole edilmesi size fayda sağlayacaktır.

Kaput contası:

Yıpranan contalardan sızan su iç mekana kolayca geçebilir. Eskiyen ve hasarlı contalar değiştirilmeli.

Kapı fitilleri:

Lastik materyaller belli bir süre sonra özelliklerini kaybederek deforme olur ve görevlerini yerine getiremezler. Bunun sonucunda yağmur suları iç mekana geçebilir. Bu şekilde eskiyen contalar yenileri ile değiştirilmeli.

Tahliye delikleri:

Otomobilinizin kapılarında bulunan tahliye deliklerinin tıkanması sonucu kapı içlerinde su birikmesine neden olur. Bunun iki türlü zararı var; Hem otomobilin içersindeki nemi arttırıyor hem de kapı sacının çürümesine neden oluyor. Tıkanan tahliye deliklerini ince bir çubukla açabilirsiniz.

Aynı deliklerden bagaj bölmesinde stepne havuzunun içersinde de vardır. Lastik bir conta ile kapalı olan bu delikleri zaman zaan açarak biriken suyu boşaltmanızda fayda var.

Koltuklar:

Açık olan camdan giren sular koltuk ve halıları ıslatabilir. Gene otomobilin içersindeki nemin arttıracak olan bu durumdan basit bir saç kurutucusu ile kurtulabilirsiniz. Koltuk ve halıları kurutmanız ile otomobilinizin içersinde buğulanmaya sebeb olabilecek nem miktarı azalacaktır.

Granüllü nem alıcılar:

Piyasada satılan nem toplayıcılar iç mekanda kalan ve sizin kurutamayacağınız nemi toplayarak camlarınızın buğulanmasını engeller.

Diğer basit çözümler:

Evinizde bulunan bir kaç basit malzeme ile otomobilinizin içersinde bulunan nemden kurtulabilirsiniz. Bunlardan en basit olanı halıların altına gazete kağıtları sererek nemden kurtulabilirsiniz.

Bir diğer çözüm ise çocuk bezi. İçersinde bulunan ve nemi üzerinde toplayan granüller sayesinde çocuk bezleri iyi birer nem toplayıcı olarak iş görebilirler.

Ayrıca otomobilinizin içersine koyacağınız ince çekilmiş kahve nem nedeni ile oluşabilecek kötü kokuyu önleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum