3 Ocak 2010

Derik'te 119 Öğrenci Sodes Projesi ile Dershaneye Gidiyor

Derik ilçesinde Derik ve Köyleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yürütmekte olduğu Sosyal Destek Programı(SODES) "Üniversiteye Ümit Işığı" projesi ile maddi imkânı yetersiz 119 öğrenci dershaneye gidiyor.
http://img.haberler.com/haber/709/derik-te-119-ogrenci-sodes-projesi-ile-dersha-1865709_o.jpg
Devlet Planlama Teşkilatı(DTP)'nın finanse ettiği Sosyal Destek Programı(SODES) "Üniversiteye Ümit Işığı" Projesi Mardin Valiliği koordinatörlüğünde, Derik ve Köyleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülüyor. Projeyle, liseyi bitirmiş öğrencilerin tarlada çalışmak yerine eğitimine devam etmeleri için ücretsiz dershaneye gönderilerek üniversiteyi kazanmaları hedefleniyor. Hafta içi beş servis aracı yaklaşık 100 km yol katederek öğrencileri Derik'te dershaneye taşıyor. Öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmezken tüm masraflar Devlet Planlama Teşkilatı tarafından karşılanıyor. Proje ile bölgeninin eğitim seviyesinin ve üniversiteli gençlik sayının artması hedefleniyor. SODES projeleri sadece GAP bölgesinde uygulanıyor.

Proje koordinatörü Harun Aksu yaptığı açıklamada "Bu proje ile gençlerimizin tarlada çalışmak yerine üniversiteye gönderilmesi hedefleniyor. Derik'in en uzak köyüne servis konularak, ilçeye gelmesi çok zor olan öğrencilerimize de ulaştık. Liseyi zor şartlarda çevre illerde okuyan bu öğrencilerin köylerine servis konularak ailesinin yanında üniversiteyi kazanmalarını amaçlanmaktadır. Maddi durumu yetersiz olan bu öğrencilerimize dernek olarak her türlü desteği vermekteyiz. Ayrıca bu proje ile bize imkân sunan Devlet Planlama Teşkilatı'na ve Mardin Valiliği'ne teşekkür ediyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum