24 Ocak 2010

"Hoşgörü Diyarı Mardin" Sempozyumu İçin Destek İstediler

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/Graphic1(16).jpg
Merkezi Amerika'da bulunan El Zeytune İslam Araştırma Merkezi heyeti Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti.
Haider Ali, Aftab A.Malik, Zeshan Zafer, Hyder Abbasi, Mesud Ahmed Khan'dan oluşan heyet, Mardin'de yapılması planlanan “Hoşgörü Diyarı Mardin” konulu sempozyum için Başkan Ayanoğlu'ndan destek istedi.
Yetkililer sempozyum için Mardin'in seçilme nedenini “Birlikte yaşama ile ilgili tarihte İbni Teymiye Mardin'i örnek vererek bir fetva vermiştir. Bizde bunun için Mardin'i seçtik” şeklinde açıkladı.
Hoşgörü ve barışın Mardin'de gerçek anlamıyla yaşandığını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Batı'nın Doğu'yu, Doğu'nun da Batı'yı ötekileştirmeden anlamaya çalışması gerektiğini söyleyerek; “Mardin yapısı itibariyle dünyaya model olabilecek bir konumdadır. Çünkü farklı din ve etnisitelere mensup insanlar binlerce yıldır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşıyor.”dedi.
Mardin'in tanıtımı için her türlü organizasyona destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Ayanoğlu,”Dünyanın Mardin modeline ihtiyacı var. Çatışmaların, savaşların olduğu dünyamızda bu modelin iyice incelenip dünyaya anlatılması gerekir. Mardin'i dünyaya tanıtacak her türlü oluşuma destek vermeye hazırız.” Şeklinde konuştu.
El Zeytune İslam Araştırmaları Merkezi, İngiltere Başbakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Koordinasyonunda Mart ayı içerisinde Mardin'de “Hoşgörü Diyarı Mardin” konulu bir sempozyum yapmayı planlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum