23 Ocak 2010

Karneleriyle Mezarlığa Gittiler

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, ilkokula giden 18 öğrenci buruk bir karne sevinci yaşadılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeburukan.jpg
Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenen ve 6`sı çocuk, 16`sı kadın 44 kişinin öldüğü saldırıdan sonra hayatın normale dönmesi ile köyde yeni yapılan ilköğretim okulunda bugün karne dağıtımı yapıldı.

Karne dağıtımından önce okulun bahçesindeki oyun parkında oyun oynayan 18 öğrenci daha sonra okul bahçesinde toplandı. Öğrenci andının okunmasının sonra öğretmen Sadık Akbulut, çocukların karnelerini sınıflarında dağıttı.

Birleştirilmiş sınıfta öğrencileri toplayarak kendilerine nasihatlerde bulunan öğretmen Akbulut, öğrencilere tatilde yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi. Öğrencilere hikaye kitapları dağıtarak tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Akbulut, “Burada öğrencilerimize elimizden geldiğince yaşadıkları olayları unutturmak ve o şoku atlatmaları için çaba sarf ediyoruz. Birileri bu olayı gündeme getirmediği sürece öğrencilerimiz bunu tamamen unutmuş durumdalar. Çocukların eğitim durumları çok düşük onun için de ayrıca onlarla ilgilenmem gerekiyor.”dedi.

Öğretmeninin elini öperek karnesini alan öğrencilerden 3.sınıf öğrencisi Melis Çelebi, bütün derslerinin “5”olduğunu belirterek, büyüdüğünde çocukları iyileştirmek için çocuk doktoru olmak istediğini söyledi. Karnesi ile birlikte teşekkür belgesini alan öğrencilerden Halime Çelebi ise tatilde bol bol kitap okuyacağını belirterek büyüdüğünde öğretmen olmak istediğini anlattı.

KARNELERİ YAKINLARININ MEZARLARINA KOŞTULAR

Saldırıda anne ve babalarını kaybeden bazı öğrenciler, karne almanın sevincini anne ve babalarıyla paylaşamadı. Sevinç ve hüznün birbirine karıştığı bugün karnelerini alan çocuklar ellerinde karneleriyle, saldırıda kaybettikleri anne ve babalarının mezarına koştu. Ellerindeki karneleriyle bir süre mezarlıkta kalan çocuklardan 4. sınıf öğrencisi Sultan ve 3.sınıf öğrencisi Halime Çelebi kardeşler, anneleri Arife Çelebi’nin mezar taşını öperek karnelerini kendisine gösterdiler.

Katliamda babası Abdo Çelebi’yi kaybeden 4. sınıf öğrencisi Şükran Çelebi ise bir süre babasının mezarı başında bekleyerek dualar okudu.

Bilge Köyünde karnelerini alan 3. sınıf öğrencileri ise karnelerini katliamda hayatını kaybeden sınıf arkadaşları İrem Çelebi’nin mezar başında toplanarak kendisine dua ettiler. 3. sınıf öğrencisi Melis Çelebi, arkadaşı İrem’i çok özlediğini belirterek mezarı başında kendisine dua etti.

“ÇOK ÇABUK UNUTULDUK”

Mezarlık çıkında karnelerini gösteren öğrencilerle bir süre ilgilenen Muhtar Abdurrahman Çelebi ise aradan geçen süre zarfında kendilerini unutulmuş hissettiklerini söyledi.

Köyde hayatın normale döndüğünü dile getiren Çelebi, “Her şey iyiye gidiyor. Çocuklar da kendilerini toparladı. Psikolojileri düzeldi. Yaşanan olaya kader diyelim Çocukları iyi yetiştirmek lazım. Çocukların bu kadar hızlı bir şekilde toparlanabileceklerini tahmin etmiyordum. Çocuk bütün dünyada çocuktur, bunların hiçbir şeyden haberleri yok. Türkiye’de karnelerini alan çocuklar, anne babalarına gidiyor ama bizimkiler mezarlığa koşuyorlar. İnsanların bu çocuklara biraz daha duyarı olması gerekirken çok çabuk unutulduk. Bu çocukların arkasındayız. Onlara hem annelik hem babalık hem dayılık hem de amcalık yapmaya devam edeceğiz.”dedi.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum