24 Ocak 2010

Mardin’i İnternetten Bütün Dünya Gezebilecek

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/MAR(1).jpg
Vali Hasan Duruer, Mardin'in tarihi dokusu ve güzelliklerini internet üzerinden aynı anda
bütün dünyanın seyredeceğini açıkladı.
Mardin'in artık Kudüs ve Venedik ile yarıştığını belirten Hasan Duruer, 2010'un Mardin için atılım ve hizmet yılı olacağını söyledi.
Geldiği günden beri Mardin'in tarihi doku-sunu korumak için çaba sarf ettiğini ifade eden Duruer, " Son olarak İstan-bul Metropoliten firmasıyla ortaklaşa düzenleyeceği-miz Türkiye'de ve tek dünyada sayılı bir projeye imza atıyoruz. Şehrin tamamını lazerle tarıyoruz. İnternet üzerinden aynı anda bütün dünyada insanlar Mardin kentini üç boyutlu bir şekilde gezme imkânına kavuşacak. Bu yıl içinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Mardin'e gelme fırsatını kaçıranlar internet üzerinden 7 bin yıllık tarihi dokuyu internet üzerinden görme fırsatını yakalayacak. Gözünüzün görebileceği bütün kirliğini kaldırıyoruz. Bu kenti en güzel yerleşim haline getireceğiz. Alt yapı konusunda şuanda belediye başkanımızın iller bankasıyla çalışması var kanalizasyon ve su sorununu çözecek ve elektrik ve telefon kabloların hepsi yeraltına alınacak." diye konuştu.
Bu yıl turist patlaması beklediklerini vurgulayan Vali Duruer, "Geçtiğimiz yıl 700 bine yakın yerli, yabancı turist kentimizi ziyaret etti. Bu yıl hedef bir milyon üzerinde turist bekliyoruz. Şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bütün otellerimiz şimdiden hazırlıklara başladı. Mardin artık dünya turizm kenti oldu." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum