5 Ocak 2010

Mardinli Mesut Köyan, Mardin'in yıldızı olmaya aday

Mardinli genç Mesut Köyan, Kanalurfa televizyonunda düzenlenen “Anadolu’da bir yıldız doğuyor” isimli bir programda finale kaldı.
http://www.kizilcaboluk.bel.tr/images/stories/efekursta3.jpg
Mardinli genç Mesut Köyan, Kanalurfa televizyonunda düzenlenen “Anadolu’da bir yıldız doğuyor” isimli bir programda finale kaldı.

Şanlıurfa’nın ilk ve tek uydu kanalı olan kanalurfa televizyonu bir ilke daha imza atıyor. Anadolu’da bir yıldız doğuyor isimli ses yarışması kanalurfa televizyonu ekranlarında başlıyor. Şanlıurfa denilince akla biber, çiğ köfte ve tabi ki yanık ses geliyor. “Yanık seslilerin” diyarı olan şehrimizde en güzel sesi bulmak için kanalurfa “Anadolu’da bir yıldız doğuyor” isimli bir program hazırladı.

18–30 yaş arası bay-bayan herkesin katılabileceği yarışma için başvurular başladı. 18 Kasım 2009 tarihinde başlayacak olan ses yarışmasının jürisini, ünlü bestekar ve folklor uzmanı Abdullah Balak, Devlet Korosu Şefi ve Türk Sanat müziğinin kadife sesli sanatçısı Halil Altıngöz, Devlet Korosu Sanatçısı Bakır Karadağlı, bestekar ve Halk Müziği sanatçısı Mustafa taşçı oluşturuyor.

Canlı ilk eleme bu Çarşamba saat 21:00'dan sonra başlayacak. Elemeler jüri ve SMS oylarıyla belirlenecek. Yarışmada ilk 10'a giren tek Mardinli ve özellikle ilk haftada bir Mardin Türküsü okuyacak. Har hafta sürpriz bir jürinin de hazır bulunacağı yarışma için duygularını ifade eden Mesut Köyan, Şanlıurfa gibi ses sanatçılarının merkezi konumunda olan bir yerde ilk 10’a girmenin kendisi için sevindirici olduğunu söyledi. Yarışmada birinci olacağı inancının tam olduğunu söyleyen Köyan, elemelerde kendisine destek veren Mardinli hemşerilerinin final boyunca da destek vermeye çağırdı.

Yarışmanın en heyecanlı bölümü ise finale kalan 10 kişi arasında yaşanacak. Finale kalan yarışmacılar büyük ödül 5000 TL’yi alabilmek için var güçlerini ortaya koyacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum