18 Ocak 2010

Öğrencilerin Satranç Heyecanı

Mardin Satranç Çocuk Ligi ile yaş grupları Satranç Müsabakaları Fatih İlköğretim Okulunda yapıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifestrnc.jpg
2009-2010 Yılı Mardin ili, satranç oyunu çocuk liginin son turları; Merkez il ve ilçelerdeki okulların katılımı ile Fatih ilköğretim okulu Satranç salonunda yapıldı. Son turunda hazır bulunan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Gençlik il spor Müdürü Cevat Ercan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yüksel Özdemir ve Mustafa Kuzu da miniklerin satranç oyunlarının son turunu heyecan ile tamamlamalarını gözlediler.

Daha Önce tamamlanan Mardin ili yaş gurupları satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerinin de bulunduğu Ödül Töreni okulun aynı salonunda yapıldı. Ödül töreninde Bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer; Satranç’ın; öğrencilerin zekâlarının gelişmesinde büyük rol oynadığını, sayın valimiz Hasan Duruer ‘in de şiir ezberleme, kitap okuma etkinliğinin yanında, öğrencilerin mutlaka satranç öğrenmelerini ve oynamalarını öğütlemiş ve bu tür etkinliklerin sürekli yapılması için hepimizi teşvik etmiştir. dedi

Daha sonra konuşmasını şöyle devam eden Süzer; Bu tür etkinliklerin öğrencilerin ufkunu geliştirdiğini, muhakeme yeteneklerini yükselttiğini söyledi. Konuşmasının son bölümünde ise; turnuvada emeği ve katkısı geçen Fatih ilköğretim okulu yönetici ve idarecilerine, Gençlik il spor Müdürlüğüne teşekkür ederek bitirdi.

Açılış Konuşmasını yapan Fatih ilköğretim okulu Müdürü Tekin Oruç da Satranç oyunu; öğrencileri bir lider ve bir yönetici olarak yetiştirdiğini söyleyerek, buradaki öğrencilerin geleceğin lider ve yönetici adayları olduğunu belirtti. Okulumuzda Öğretmenlerimizin katkılarıyla tüm sınıflarımızda satranç dersi öğretildiğini ve Mardin ilinde yapılan tüm satranç turnuvalara katılıp, başarılı dereceler aldıklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Ödül Töreninde Mardin ili satranç çocuk liginde dereceye giren; Fatih ilköğretim okulu, Gazi Yatılı YİBO İlköğretim okulu ve Şehit Pilot Ayfer Gök ilköğretim okulu Öğrencilerine; Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Gençlik İl Spor Müdürü Cevat Ercan ve il Milli Eğitim Müdür yardımcıları tarafından Ödülleri verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum