9 Ocak 2010

Okul Öncesi Ustaöğreticileri de Ankara’ya Yürümeye Hazırlanıyor

Okul Öncesi Eğitimi Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin 16 ilinde işsiz kalan 9 bin 861 kadın usta öğretici için eylem yapmaya hazırlanıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeooncesi.jpg
Okul Öncesi Eğitimi Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin 16 ilinde işsiz kalan 9 bin 861 kadın usta öğretici için eylem yapmaya hazırlanıyor.

16 ilde örgütlenen derneğin başkanlığını yapan Mahide Özbek, Mardin Temsilcisi Filiz Akgeyik ile birlikte Mardin Eğitim-sen şubesinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Kız meslek lisesi mezunu ustaöğreticiler olarak yıllarca okul öncesi eğitimin gelişmesine destek olduk. Eğitim-Sen’in açmış olduğu dava sonucunda Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeni ile şu anda sadece Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapmış 9 bin 861 ustaöğretici bunun %99’unu kadınlar oluşturmaktadır ve bu kadınlar şu anda işsiz kalmıştır. İşsiz kalan biz Okul Öncesi Usta Öğreticileri sosyal, ekonomik ve psikolojik yıpranmışlığın içerisindeyiz. Kadınlardan oluşan dernek üyelerimizin ekonomik açıdan özgürleşememesi, toplum içerisindeki dengesizliklerin artmasına katkı sağlamakta, kadının sosyal yaşama katılmasında ülkemiz açısından geriye atılmış bir adımdır.”dedi.

Okul Öncesi Eğitimi Usta Eğitimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak; üyelerinin mesleki konulardaki haklarını savunarak bu konularda görüşmeler yaparak özlük haklarımıza ilişkin kazanımlarımızı geri almak amacı ile birarya geldiklerini anlatan Özbek, “Danıştay’ın almış olduğu yürütmeyi durdurma kararı nedeni ile şu an görevimizi yapamamaktayız. 7 Aralık 2009 tarihinde Ankara’ ya giderek Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli yetkilileri, Millet Vekilleri, Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyeleri ve Danıştay ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, MEB mevzuatındaki farklılığın giderilmesi durumunda daha önce sahip olduğumuz özlük haklarımızı geri alabileceğimize inanıyoruz.”şeklinde konuştu.

Özbek, mağduriyetlerinin giderilmesi için taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Öğretmenlik mesleğinde üniversite mezunu olmanın gerekliliğine bizlerde inanmaktayız, öğretmen ihtiyacının karşılanması ve bizlerinde mağduriyetinin giderilmesi için 1984 /1989 yıllarında okul öncesi eğitimde ve 1997 yılında sınıf öğretmenliği ihtiyacını karşılamak amacı ile uygulanan hızlandırılmış pedagojik formasyon eğitiminin bizlere de verilmesinin yanı sıra öğretmen sıfatıyla bağımsız sınıf açabilme olanağının sağlanması, diğer meslek lisesi çıkışlılara tanındığı gibi bizlere de Açıköğretim Fakültelerinin ön lisans bölümüne sınavsız geçiş hakkının tanınması, ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlara dikey geçiş hakkının verilmesini, sosyal hizmetler ve çocuk esirme kurumlarında devlet memurluğu hakkının verilerek mağduriyetimizin giderilmesidir.”

Alternatifli taleplerinin ilgili merciler tarafından kabul görmemesi halinde haklarını hukuksal zeminde arayacaklarını belirten Özbek, 11 Ocak Pazartesi günü Ankara’ya çıkarma yapacaklarını ifade etti.

AK Parti, CHP ve MHP’den randevulu aldıklarını ve parti yetkilileri ile görüşeceklerini anlatan Özbek, seslerini Başbakan’a duyuramadıkları takdirde sokaklara dökülerek eylem yapacaklarını sözlerine ekledi.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum