21 Ocak 2010

YÜKSEL ÇANAKKALE’DE 18 MART ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin davetlisi olarak gittiği Çanakkale’de ilgiyle karşılandı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve AKAT - Akademik Araştırma Topluluğu’nun düzenlediği konferans 18 Mart Üniversitesi’nin Biga yerleşkesinde gerçekleşti.

Yüksel; “Türkiye’de ve Dünya’da Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı sunumunda Türkiye’nin Dış Politikası ve Küresel Ekonomi üzerine gençlerle sohbet etti.

Programa üniversiteli öğrencilerden katılım yoğundu. Konferansa Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan; Biga Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Kirtiş; Ak Parti Gençlik Kolları’nın Genel Merkez Teşkilatı ve Çanakkale İl Teşkilatı ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Daha önce İstanbul Koç Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş olduğu programların üçüncüsünü Çanakkale’de gerçekleştiren Yüksel; küreselleşmeden ekonomik krize; küresel ısınmadan; Avrupa Birliği’ne kadar pek çok güncel konuda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Programın açılış konuşmasını AKAT-Akademik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Mehmet Kadir Öcal yaptı. AKAT’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Öcal’dan sonra Biga Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Kirtiş konuştu.

Daha sonra Dış Politika ve Ekonomi alanlarında uzmanlaşmış ve akademisyen kimliğiyle de öne çıkan Milletvekili Yüksel söz aldı. Sunumunu katılımcılarla birlikte interaktif şekilde gerçekleştiren Yüksel; Dünya’nın küreselleşme ile birlikte sürekli değiştiğini; değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi ve değişime ayak uydurmalıyız dedi.

Türkiye ve Dünya’da güncel gelişmeler; sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu konferansta; öğrenciler Yüksel’e Küresel Kriz; Türkiye ve Dünya Ekonomisi; Dış Politika (Avrupa Birliği, ABD, Ortadoğu, Kafkaslar, Balkanlar); Küresel ısınma Enerji Güvenliği gibi pekçok iç ve dış gündem maddeleri hakkında sorular sorma fırsatını buldular.

Yaklaşık 2 saat süren programdan sonra gençlerle birlikte Biga turu atan Yüksel; 1 saat gençlerle sohbet edip; onlara hem akademik hem de iş hayatındaki deneyimlerini aktardı.

Biga’ya gelişlerinden dolayı Milletvekili Yüksel’e teşekkür eden üniversiteli gençler bu tür programların, konferansların, seminerlerin daha sık gerçekleşmesini istediklerini belirttiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum