Uzun süredir hazırlığı devam eden ve Ankara’da yoğun uğraşlar sonucu imza aşamasına gelen bu iki olumlu karar üzerine bir açıklama yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, “Bu iki bölüm için daha önce altyapı çalışmalarımızı bitirmiştik. PTT Genel Müdürlüğü ile yapılan bir protokolle, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne devredilen eski PTT binası, aslına uygun bir hale getirilerek, Mardin turizmine hizmet edecek kalifiye elemanların yetiştirilmesinde önemli bir mekân olacak. Aynı zamanda bölgenin sınır ticareti başta olmak üzere, iktisadi kalkınmasına büyük bir ivme kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önemli bir katkı sağlayacak.”dedi.
HER KESİMDEN DESTEK GELDİ
Başta milletvekilleri olmak üzere tüm çevreler, bir Ortadoğu üniversitesi olma yolunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun bölümlerinin şehre ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacağını ifade ettiler.
Demir, “Üniversitemizden sonra şimdi de bölümlerimiz bir bir AK Parti hükümeti döneminde iktidar partisi milletvekillerimizin gayretleriyle giderilmiş bulunuyor. Artık Mardin, eğitim ve kültür yuvası haline gelecek. Bugüne kadar ülkemize faydalı, çok önemli kişiler yetiştiren Mardin, bundan sonra üniversitesi ile ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak olan bilim adamları, akademisyenler yetiştirecektir. Şimdi, fakültelere hizmet vermek üzere yapılacak altyapı binaları için Mardinliler olarak el ele verip, büyük bir gayret ve çalışmanın içinde olmalıyız` diye konuştu.
Fakülteler konusunu büyük bir titizlikle ve en ince ayrıntısına kadar takip ettiğini anlatan Demir, “YÖK Genel Kurulu`ndan fakültelerin onayı verildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı`na gelen kararı kendi ellerimizle takip ederek görüşü istenilen Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Dairesi`ndeki yetkililer ile görüşerek olumlu yönde raporların yazılmasını sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da olumlu yazı çıkarıldıktan sonra yurt dışında bulunan bakanlar da dahil bütün kurulun imzasını alarak resmi gazete yayınladık.”dedi.
Ülkemizde en çok yatırım yapılması gereken alanın eğitim olduğunu hatırlatarak bu hususta, hizmet etmenin kendileri için birincil öncelik olduğunu vurgulayan Şahkulubey, "Nitekim bugün Resmi Gazete’de, Mardin Artuklu Üniversitesi “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” ile “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu” nun kuruluşu yayımlanmıştır. Malumunuz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi siyasetçi, ekonomist, idareciler yetiştirmektedir. Bu bağlamda, artık Üniversitemizin yetiştireceği öğrenciler ilerleyen zamanlarda ülke yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Aynı zamanda Fakülte ve Yüksek Okul, diğer illerden gelecek öğrenciler ile Mardinlilerin kaynaşmasını sağlayacak ve sosyal dokunun işlenmesinde bir köprü görevi oluşturacaktır. Mardin’in var olan barış ve hoş görü ortamının tüm ülke düzeyinde daha etkin şekilde tanınması ve bilahare örnek model alınmasını sağlayacaktır."diye konuştu.
Mardin'in Dünya Kültür Mirası’nın en büyük üç şehrinden biri olması ve son yıllarda kültürel, sosyal ve tarihi dokusu ile dünyada yükselen bir değer olması hasebi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun tarihi kentin profesyonel anlamda tanıtımına olumlu katkılar sağlayacağını kaydeden Şahkulubey, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
"Attığımız bu adımlar mihenk taşı olacak. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, Mardin’in uluslararası arenada turizm şehri olarak tanıtımını yaptık ve attığımız adımların olumlu neticelerini de almaya başladık. Yüksek Okul ile birlikte, bundan sonraki zamanlarda Mardin ilimizde, bilimsel anlamda işletmecilik daha fazla gelişme olanağı bulacaktır. Son bir hususun daha altını çizmek istiyorum. Geçen hafta ilçelerde yapmış olduğum görüşmeler çerçevesinde, özellikle kızlarımızın okullaşma oranında artış gözlemledim. Özellikle ikili görüşmelerde, genç kızlarımızın fakülte sayısının artması ve eğitimlerini Mardin’de yapabilmeleri ile ilgili talepleriyle karşılaştım. Bu beni ziyadesiyle memnun ettiği gibi gelecek için umutlarımı kat ve kat perçinledi. Kurulacak olan Fakülte ve Yüksek Okul’dan nice başarılı kadın siyasetçilerimiz, yöneticiler, turizmciler, iş kadınları yetişecek olması en büyük hayalimdir. Bundan sonra da Üniversitemizin kurumsallaşmasında, desteğimiz ve katkılarımız sürecektir. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’ya, YÖK Başkanı Sayın Yusuf Ziya Özcan'a ve katkıda bulunan diğer tüm Bakanlarımıza teşekkür ediyor, Fakülte ve Yüksek Okul’un ilimize hayırlı olmasını diliyorum."
Memur-sen İl Başkanı Mustafa Aydın da bütün Mardinliler olarak fakülte onaylarının Bakanlar Kurulundan geçmesini sevinçle karşıladığını ifade etti. Aydın, “Mardin için tarihi bir adım olan fakültelerin açılması ile birlikte üniversitemiz hedefine bir adım daha yaklaşıyor.”dedi.
Mardin`e kurulacak fakültelere öğrenci alımı ile birlikte kentte gözle görülebilir bir canlanma olacağını ifade eden Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Genel Sekreteri Rıdvan Fidan ise bir eğitim ve kültür şehri olma yolunda üniversitenin bel kemiğini oluşturacak fakülteleri dört gözle beklediklerini söyledi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile 4 yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile birlikte ikinci etapta Mardin`de tıp veya eğitim fakültesinin kurulmasını isteyen Fidan, kentin konumu itibarıyla bölgede merkezi bir hale geleceğini sözlerine ekledi.
Fakültelerin Bakanlar Kurulundan geçmesini sevinçle karşılayan vatandaşlardan Ali Kumaç, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Nezir Güneş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum