14 Şubat 2010

Şahkulubey'den Doğal Gaz Müjdesi

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C2188006217355841.JPG
AK Parti Mardin Milletvekili, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin’de bulunan Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeye en kısa sürede doğal gaz bağlanacağının müjdesini verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman ve BOTAŞ Genel Direktör Vekili Mehmet Konuk ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda yapılan toplantılar sonrasında bilgi verdi.

Şahkulubey, “Sayın Bakanımız başta olmak üzere, üst düzey kurum yetkilileri ile önemli görüşmeler gerçekleştirdim. Kapasite ve faaliyet olarak etkin hizmette bulunan büyük fabrikalarımız olduğu gibi, aynı zamanda fabrika kurmak, yatırım yapmak isteyen çok önemli yatırımcılarımız da var. Ancak söz konusu yatırımcılarımızın ön şartı fabrikaları için doğal gaza sahip olmaktı. Elbette, bu taleplerini göz ardı etmek büyük haksızlık olurdu. Nitekim fabrikalarımıza sağlanacak doğal gaz bağlantısı, Mardin ilimizin sanayisi ve ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla yapılan görüşmeler sonrasında olumlu neticeler elde etmemiz sevindiricidir. En kısa sürede söz konusu bölgelere doğal gaz bağlanacak olması hepimiz için güzel bir haberdir.”

“MEB MÜSTEŞARINDAN VE GENEL MÜDÜRÜNDEN DESTEK SÖZÜ ALDIM”

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Muammer Yaşar Özgül ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ile görüştü.

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı ve Milli Eğitim Genel Müdürü ile ikili görüşmelerde bulunan Şahkulubey, 2010 yatırım programına daha fazla ödenek aktarılmasına ilişkin çalışma ve projeleri içeren dosyaları ilgili yetkililere aktararak, karşılıklı istişarelerde bulundu. Şahkulubey, yeni yatırım döneminde Mardin iline İlköğretim’e yeni derslikler yapılması ve mevcutlarının onarımı için destek sözü aldı.

AK Parti Mardin Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Sayın Gönül Bekin Şahkulubey, Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Görüşme sonrasında açıklama yapan Şahkulubey, “Uluslararası taşımacılık başta olmak üzere önemli hizmetler sağlayacak, özelde Mardin ilinde, genelde Türkiye-Suriye arasında sürdürülen ekonomik ilişkileri güçlendirecek olan Nusaybin Gümrük Kapısı ile ilgili yasal prosedür devam etmektedir. Sayın Bakanımız bugün imzayı attığını ve çok yakında kapının açılacağının müjdesini verdi. Aynı şekilde, Suriye tarafı ile yapılan görüşmeler tamamlanmış durumdadır. Sayın Bakanımız, TOBB ile protokolün imzalanacağını, artık sona doğru yaklaşıldığını ve en kısa zamanda bizzat kendisinin katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirileceği bilgisini de benimle paylaştı.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum