14 Şubat 2010

Uluslararası Resim Sempozyumu 1 Mart’ta başlıyor.

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C6155185996620123.jpg
Mardin Valiliği ve Gap İdaresi'nin ortaklaşa destek verdiği 1. Uluslararası Resim Sempozyumu 1 Mart’ta başlıyor.

Kadim Kentten Dünyaya Merhaba sloganı ile yola çıkılan 1. Uluslar arası Resim Sempozyumu 1-30 Mart tarihleri arasında Sabancı Kent Müzesinde yapılacağı belirtildi.

Uzun yıllar İstanbul'da yaşayıp sanatsal üretimler sergileyen ve ardından memleketi Mardin'e dönüp orada çalışmalarını sürdüren ressam Şerif Kino ve Mardinli ressamlar grubundan Abdurahman Yalçınkaya ve Fahrettin Kuzu'nun küratörlüğünü üstlendiği Mardin 1. Uluslararası Resim Sempozyumu 01 – 31 Mart 2010 tarihinde Türkiye’den ve yurtdışından katılacak olan 30 ressamı ağırlayacak.

Kino açıklamasında “ Son yıllarda gerek devlet kurumları gerekse özel girişimler aracılığı ile Mardin ilimize birçok kültürel yatırımlar yapılmış ve giderek sanatsal çalışmaların da adresi olmaya başlamıştır. Kentimiz için yapılan bu kültürel yatırımlar tarihsel zenginliğimize büyük bir ölçüde vizyon kazandırmaktadır. Bu amaçtan yola çıkarak hem kentimiz için hem de ülkemiz adına bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Bu tarz sempozyumların kentin tarihsel dokusu ve ismi üzerine sinmiş egzotizmini biraz daha disiplinler arası boyuta taşıyacağı inancındayız. Mardin ili turistik bir mekân olmanın ötesinde sanatın ve tefekkürün de bir mekânı olması sebebiyle bu tür çabaların süreklileşmesi etkinliğin amaçları arasında sayılabilir. Birçok medeniyetin bıraktığı tarihsel mirası bütün canlılığı ile yaşatmayı becerebilmiş olan Mardin kenti, bu sempozyumla beraber geleneksel değerlerin dışına çıkarak dünyaya bakabilme ve düşünebilme deneyimini bize sunmaya çalışacaktır. Bu etkinlik uzak ve yakın coğrafyalarda bitmeyen savaşlara, sürekli hale gelmiş ayrımcı politikalara, her gün bir yenisini duyduğumuz kıyımlara karşı farklı kültür ve üsluplara sahip sanatçıların üretimleriyle yeni bir pencereden bakabilmeye ve resmin penceresinden sorularını sorabilmeye fırsat tanıyacaktır.” İfadelerine yer verdi

Mardin Valiliği ve Gap İdaresi'nin ortaklaşa destek verdiği sempozyuma, Hans Olof Abrahamson, Zeliha Akçaoğlu, Mahmet Alagöz, H.Müjde Ayan, Ramiz Aydın, Hasan Erdemir, Halim Çeliker, E.Yıldız Doyran, Devrim Erbil, Basri Erdem, Seyyit Bozdoğan, Viktoria Grinvich, Siegfried Heim, Lars Erik Holm, Melik İskender, Anders Karlsson, Mehmet Kavukçu, Anatoly Kravtcenko, Lionel, Dİmitri Novak, Bahattin Odabaşı, Mehmet Özer, Bünyamin Özgültekin, Veli Sapaz, Wolfang Schmidt, Süleyman Saim Tekcan, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Kent Olof Wahlbeck ve Şenol Yoruzlu gibi sanatçılar eserleri ile katılacakları, sempozyum süresince paneller ve söyleşiler yapılacakları belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum