6 Mart 2010

Belçika Levven Lisesi Öğrencileri Vali Hasan Durueri Ziyaret Etti..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/belcika09.gif
Belçika Levven Lisesi Öğrencileri Vali Hasan Durueri Ziyaret Etti

Belçika Levven Lisesi’nden gelen öğretmen ve öğrenciler Vali Hasan Duruer’i ziyaret ettiler.

Vali Hasan Duruer, Belçika Levven Lisesi’nden gelen 3öğretmen ve 11 öğrenci ile beraberindeki Yalım İlköğretim Okulu Müdürü Reşat Güzel’i makamda kabul etti.

Yalım İlköğretim Okulunun davetlisi ve İstanbul Fatih Koleji’nin yönlendirmesiyle Mardin’in ve Türk Kültürünün zenginliğini göstermek, farklı dinler ve dillerin beraber yaşadığını yerinde görmek için Mardin’e gelen Belçika Levven Lisesi Öğretmen ve öğrencileri ile beraberindeki Yalım İlköğretim Okulu Müdür Reşat Güzel’i Makamında kabul eden Vali Hasan Duruer, öğrencileri Mardin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Duruer “ Mardin, çok farklı, gizemli bir kenttir. Burası çok sayıda medeniyetlere ev sahipliği yapmış, ABD’nin keşfinden önce burada 25 medeniyet yaşamıştır. Çok zengin bir kültüre sahip olan Mardin’; Müslüman’ı, Yezidisi, Hiristiyanı, Türkü, Kürdü ve Arabı kardeşçe, barış ve hoşgörü ortamında yaşamaktadırlar. Mardin, dünyada bu ortamı muhafaza eden ender kentlerdendir. Mardin, sahip olduğu zengin tarihiyle, gezenleri adeta büyülüyor. Tarihi yerleri gezince bunun farkına varacaksınız ”dedi.

Yalım İlköğretim Okulunun davetlisi olarak, Mardin’e gelen Belçika Levven Lisesi Öğrencileri Mardin’de kalacakları 7 gün içinde Mardin’in kültürünü iyi tanımak ve yaşamak için Yalım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından evlerinde misafir edileceğini ve bu sayede farklı kültürlerin kaynaşması amaçlandığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum