27 Mart 2010

Kuzey Irak'taki Türk Okulunun Öğrencileri Mardinlileri Büyüledi

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanan Kuzey Iraklı öğrencilerin gösterisi Mardin'lileri büyüledi.
http://img.haberler.com/haber/045/kuzey-irak-taki-turk-okulunun-ogrencileri-1974045_o.jpg
Kuzey Irak elemelerinde dereceye giren öğrenciler, Gaziantep'te yapılacak ön eleme öncesinde Mardin'e geldi. Kendilerini izlemeye gelen binlerce Mardinliye Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Salonu'nda unutulmaz anlar yaşayan öğrenciler kolbastı, tiyatro gösterisi, şiir ve şarkılarla Mardinlileri coşturdu. Türkçe, Arapça, Kürtçe şarkı, şiir ve tiyatro gösterisi sunan Kuzey Irak'lı öğrenciler izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Gösteriye Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Vali Hasan Duruer, 10 bin kilometre uzaklıkta bulunan Kuzey Kore ve Atalanta'daki Türk okullarını gördüğünü belirterek, "Anadolu insanının kahraman, vefakâr, cefakâr evlatlarının, her türlü takdirin üzerinde bulunan insanların yapmış olduğu eğitim hamlesini selamlıyorum. Haritada ismini dahi bilmediğimiz yerlerde çalışan bu kardeşlerimiz, Türk milletinin geleceğini inşa ediyor." dedi.

Okullardan gelenleri yabancı olarak kabul etmediklerini vurgulayan Vali Duruer, "Kuzey Irak da, Irak'ın kendisi de, Suriye de bizim kardeşlerimizdir. Kader bizi ayrı düşürmüştür. Kafamızda, düşüncemizde herhangi bir sınır yoktur. Bu kardeşlerimizi Mardin'de görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum." şeklinde konuştu.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da dünyanın dört bir yanına dağılmış gönül erlerinin vermiş olduğu eğitim mücadelesinin her türlü takdirin üstünde olduğunu kaydetti. Ayanoğlu, "Onların göstermiş olduğu başarılarla ne kadar övünsek azdır." dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise bu gecede yaşadığı güzel duyguları kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını söyledi. Omay, "Cumhuriyetimizin geldiği noktada, kardeşliğin yeniden ateşlendiğini, muhabbetin, sevginin devam ettiğini görmek bizleri sevindirdi. Bu hizmetlerin dünyanın dört bir yanında bizleri temsil etmesi, orada yaşayan farklı din ve dillerden insanların bizim konuştuğumuz dili konuşması göğsümüzü kabartmaktadır." şeklinde konuştu

Son zamanlarda Türkiye'de popüler olan kolbastı oyununu sergileyen Irak'lı öğrencilerin sergilediği figürler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum