3 Mart 2010

TBMM HEYETİ BİR HAFTA BOYUNCA RESMİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE AMERİKA’YA GİTTİ.

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/turk%20avr%20forum%20250.jpg
Ak Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Türkiye – ABD Dostluk Grubu Üyesi Y. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL; TBMM’den 8 milletvekilinden oluşan heyetle 4 Mart 2010 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde, 1915 olaylarının ''soykırım'' olarak tanınmasını isteyen tasarının görüşülmesi öncesinde resmi temaslarda bulunmak, ABD Dışişleri bakanlığı, ABD Kongresi temsilcileriyle görüşmek ve düşünce kuruluşlarında konferanslara katılmak için ABD’ye gitti.

TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Murat MERCAN, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, Çankırı Milletvekili Suat KINIKLIOĞLU, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah ÇALIŞKAN, Ak Parti Sakarya Milletvekili Şaban DİŞLİ, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nursuna MEMECAN, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü ELEKDAĞ ve MHP İstanbul Milletvekili Mithat MELEN’le birlikte ABD’ye giden heyet 1 hafta boyunca ABD’de pek çok temaslarda bulunacak.

1 – 7 Mart tarihleri arasında Washington'da Obama Yönetimi yetkilileriyle, ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Kongre Üyeleri ve düşünce kuruluşları ile görüşecek olan heyet, tasarının ABD Kongresi’nde gündeme alınması ile ilgili fikirlerini ABD’de ilgili muhataplara iletecekler.

ZİYARETLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPAN AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ, SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI Y. DOÇ. DR. CÜNEYT YÜKSEL TÜRKİYE VE ABD ARASINDAKİ STRATEJİK ORTAKLIĞIN KRİTİK ÖNEM TAŞIDIĞINI VURGULADI. YÜKSEL ZİYARET ÖNCESİNDE ŞU AÇIKLAMALARI YAPTI:

50 yılı aşkın bir süreden bu yana ortak değer ve idealleri paylaşan ve bunların ilerletilmesi için gayret gösteren Türkiye ve ABD, iki yakın müttefik olarak, yoğun bir ortak gündem üzerinden ilişkilerini sürdürmektedir.

Terör ve örgütlü suçlarla küresel mücadeleden enerji arz güvenliği ve yayılmanın önlenmesine varan geniş bir yelpazede ve Balkanlardan Irak, Ortadoğu ve Afganistan’a uzanan bir coğrafyada karşılıklı güven zemininde sürdürülen bu stratejik işbirliği ve dayanışma, küresel ve bölgesel barış, istikrar ve huzurun tesisi ve idamesinde kayda değer bir katkı ve artı değer teşkil etmektedir.

İki ülkenin yoğun bir gündem üzerinden yürüttüğü ikili ilişkilerde, Türkiye – Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin devam ettiği bir dönemde ABD Kongresi’nde 1915 olaylarının yeniden gündeme alınması, soykırım iddiasının kabulüne ilişkin bir tasarının gündeme gelmesi son derece yersiz ve zamansızdır.

Bizler Türkiye’yi yöneten insanlar olarak asla ödün vermeyeceğimiz konuları tüm dünyaya net bir şekilde ilettik ve iletmeye devam edeceğiz. Burada da bu konuda hassasiyetimizi bir kez daha vurgulayacağız.

Sözde Ermeni Soykırımının ABD tarafından tanınması Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri kötü etkileyeceğini daha önce de gerek Dış İşleri yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, gerek üniversitelerde ve düşünce kuruluşlarında verdiğimiz konferanslarda dile getirdik.

Ermeni lobisi tarafından sürekli baskılara maruz kalan ABD Kongresi, bu yıl da “soykırım” yasa tasarısını gündemine aldı. ABD’de yasamanın iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi, tasarıyı 4 Mart’ta görüşme kararı aldı.

Ermeni Diasporası aynı şekilde 2007 senesinde böyle bir girişimde bulunmuş ama başarılı olamamıştı. Hatırlarsınız tasarı Dış İlişkiler Komitesi’nden geçmiş fakat Genel Kurul’a gelmemişti. Tasarıyı öncelikle olarak komitede engellemek için girişimlerde bulunacağız. Tasarının Genel Kurul’da ele alınmaması için ilgili muhataplarımızla görüşmeler yapacağız.

Eğer Tasarı getirilir ve Kongre'de kabul edilirse stratejik ortaklığımız ciddi zarar görecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum