3 Mart 2010

YÜKSEL: ARTUKLU ÜNİVERSİTEMİZ GELİŞMEYE BAŞLADI, BÜYÜDÜ VE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADI

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/strazburg%20300%202.jpg
YÜKSEL: ARTUKLU ÜNİVERSİTEMİZ GELİŞMEYE BAŞLADI, BÜYÜDÜ VE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADI. NİSAN AYINDA KAMPUS ALANINDA TEMEL ATMAYI PLANLIYORUZ.

Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL RESMİ GAZETE DE “İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ” İLE “TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU” NUN KURULUŞU’NUN yayınlanması ve üniversitenin gelişimi ile ilgili son dönemdeki gelişmelerden bahsetti.

“Üniversitemiz gelişmeye başladı, büyüdü ve adından söz ettirmeye başladı” diyen Yüksel; Mart ayında kampus alanında temel atmayı planladıklarını vurguladı.

Mardin Artuklu Üniversite’sinin gelişimi ile ilgili bilgiler veren Yüksel; yapılacak çok şey var ama daha şimdiden Ülkemiz adına, milletimiz adına son derece sevindirici sonuçlar elde ettik ve bu şekilde bu yola devam edeceğiz sözlerini kullandı.

Yüksel üniversitedeki gelişmelerle ile ilgili şu sözleri söyledi:

Mardin’imizin incisi ARTUKLU ÜNİVERSİTEMİZ, çok kısa bir sürede gelişmeye başladı, büyüdü ve adından söz ettirmeye başladı. Son aylarda üniversitemizle yaptığımız etkinlikler sadece Mardin’de değil tüm Türkiye’de hatta Avrupa’da dahi büyük yankı uyandırdı.

Türkiye – Avrupa Forumu, Büyükelçiler Konferansı ve Anayasa Panelimiz ülke çapında çok ses getiren etkinlikler olmuştur. İşte bir üniversiteyi kurarken üstlenmesi gerektiği misyonu, izleyeceği vizyonu çok iyi bir şekilde belirlemek gerekir. Dünya çapındaki üniversitelerde Harvard olsun, Stanford olsun, Boğaziçi olsun yapılan budur. Bilim üretmek, tartışmak ve hem bulunduğu kente hem ülkeye hem de Dünya’ya pozitif değer katmaktır.

Mardinimiz: Geçmişte bölgenin önemli birer ilim, irfan merkezi durumunda olan Mardin’imiz; 13. ve 14 üncü Yüzyıllarda 6 tane üniversitesiyle bir ilim ve kültür kenti idi. İşte bu kent, bu şehir, memleketim Mardin AK Parti İktidarıyla yeniden üniversiteye kavuşmuştur. 2010 Mart ayı sonunda kampus alanında temel atmayı planlıyoruz.

Üniversitemizin kadrosu 2009 Ocak ayından itibaren, 79 idari ve 81 akademik personel alımı yaparak, 160 personele ulaşmıştır. En son yerleştirmeler neticesinde, toplam öğrenci sayımız da 1442 ye yükselmiştir.

İşte Resmi Gazete’de de farklı illerimizde kurulacak olan 60 fakülte, enstitü ve yüksekokulla beraber Mardin Artuklu Üniversitemizin de “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” ile “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu” nun kuruluşu yayımlanmıştır.

YÜKSEL: BİZ ÜÇ BEŞ YILI DEĞİL, 20, 30, 50 YILI PLANLAYARAK BU YOLCULUĞU SÜRDÜRÜYORUZ.

Biz biliyoruz ki Bilime yapılan yatırım, pahalı değildir, en ucuz yatırım, bilime yapılan yatırımdır. İşte biz bunu yaptık.

Bizler Üç, beş yılı değil, gelecek 20, 30, 50 yılı planlayarak bu yolculuğu sürdürüyoruz.

Üniversiteden daha büyük fabrika olmaz, bu açılan okullardan daha büyük fabrika olmaz. O fabrikaların temelini bunlar oluşturuyor. İşe buradan başlıyoruz. Eğitimli olmayan bir toplumdan, ancak olsa olsa avare yani boş insanlar çıkar.

Herkes şundan emin olsun ki: Geçmişte bölgenin önemli birer ilim, irfan merkezi durumunda olan Mardin’imizi yeniden o günlerine kavuşturacağız.

Her zaman peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in ilke edindiğimiz şu sözlerini hatırlatmak isterim: “İlim öğrenen ve öğreten; cehaleti savıp kovalayan; çok büyük hayır işler”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum