25 Nisan 2010

Bilge Köyü'nde Buruk Bayram

Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü'de 44 kişinin katlediği olayın ardından annesiz ve babası kalan 61 çocuk katliamın ardından ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı burak bir şekilde kutladı.
http://img.haberler.com/haber/240/bilge-koyu-nde-buruk-bayram-2020240_o.jpg
Mazıdağ'ın Bilge Köyü'nde 4 Maıs 2009 tarihinde nişanevine düzenlene silahlı saldırıda 44 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, katliamda annesiz ve babasız kalan 61 çocuk katliamın ardından ilk bayramlarını buruk bir şekilde kutladı. Katliamdan önce nüfusu 280 olan ancak katliamda ölenler, köyden ayrılandan ve cezaevine girenlerle birlikte nüfusu 121'e düşen Bilge Köyü'nde bayram kutlamaları için hazırlıklar yapıldı. Mazıdağı Kaymakamı Serdar Kaya ile ilçe protokolünün de gelmeye başlaması ile etkinlik başladı.

Diyarbakır'da özel bir okulun geliştirdiği proje kapsamında aletli jimnastik öğrenen Bilge Köyü çocukları giydikleri kıyafetlerle gösterilerini sundular. Kendilerini Bilge Köyü Barış Kelebekleri adını veren çocukların jimnastik gösterisi izleyenleri büyüledi. Yaşanan katliamın izlerini belleklerinde silmeye çalışan çocuklar, bütün çocukların bayramını kutladı. Bilge Köyü Muhtarı Abdurahman Çelebi, katliamdan sonra 40 çocuğun hem annesini hem de babasını yitirdiğini, 21 çocuğun ise ya annesi yada babasını yitirdiğini ifade ederek, yaşanan olayın çocukların üzerindeki etkisini silmeye çalıştıklarını söyledi. Çelebi, devletin köydeki çocuklar için 1 yıldır yemek yardımı yaptığını, ancak bunun çocukların düzenli ve dengeli beslenmeleri için 1 yıl daha devam etmesini istediklerini söyledi. çocuklara jimnastik öğreten jimnastik eğitmeni Nuri Sınar, çocukların yaptıkları biriysel spor ile olayın izlerini unuttuğunu ve bunun için mutu olduklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum