4 Nisan 2010

Kızıltepeli gençler üniversite sınavına Kıbrıs'ta girecek!

Kızıltepe ilçesinde bu yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek adaylar, büyük bir süprizle karşılaştı.
http://i.radikal.com.tr/644x385/2010/04/02/fft5_mf400969.Jpeg
Kızıltepe ilçesinde bu yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek adaylar, büyük bir süprizle karşılaştı. Kızıltepe’yi sınav merkezleri arasından çıkaran ÖSYM, Kızıltepeli adayları tercih ettikleri iller dışında Trabzon, Muğla, Kıbrıs gibi uzak sınav merkezlerine yönlendirdi.
YGS’nin ilk aşaması 11 Nisan’da yapılacak. Önceki yıllarda kopya girişimleri nedeniyle bu yıl sınav merkezi sayılmayan Kızıltepe’de YGS sınavına girecek olan yaklaşık 10 bin öğrencinin istekleri dışında diğer illere yönlendirilmeleri tepkilere neden oldu. Adayların yönlendirildiği sınav merkezleri arasında Kayseri, Trabzon, Bolu, Muğla, Adıyaman, Elazığ, Edirne, Eskişehir ve KKTC gibi sınav merkezleri yer alıyor.

‘Kızıltepe cezalandırılıyor’
Öğrenci velileri çözüm için Eğitim Sen Mardin Şubesine başvururken, Şube Başkanı Doğan Anğay, “Bölgenin ekonomik şartları göz önüne alındığında ailelerin çoğu zorlanacak, kimi öğrencilerin de sınava girmeme ihtimali var. O velilerin bir gün öncesinden oraya giderek kalması lazım. Otelde kalacak, yemek yiyecek. Ama bu kişi asgari ücretle çalışıyor. Her gün onlarca veli bize ulaşıyor. Mardin ve yakın yerlerde sınav merkezleri olmasına rağmen Türkiye’nin 81 ili ve Kıbrıs’a bu gençleri yönlendirmişler. Pek çok ilde kopya olayı yaşanıyor ama garip bir şekilde Kızıltepe kopya iddiasıyla cezalandırılıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum