10 Nisan 2010

Kızıltepeli Öğrenciler Sınav Yerlerine Uğurlandı

Kızıltepe ilçesinden YGS'ye girecek olan ve sınav merkezleri tercihleri dışında uzak illere çıkan öğrenciler, belediyenin sağladığı ücretsiz otobüslerle uğurlandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekzltp12.jpg
Pazar günü yapılacak Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sınav yerleri Kıbrıs, Malatya, Elazığ, Bitlis, Siirt ve Diyarbakır gibi illere çıkan öğrencilere Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı sahip çıktı. Öğrencilerin sınava girmesi için belediye sağladığı otobüs ile sınav merkezlerine uğurladı. Öğrenciler ücretsiz olarak taşınırken, masrafları da belediye tarafından karşılandı. Kızıltepe Otogarı önünden öğrenciler otobüslere bindirilerek sınavlara girecekleri kentlere uğurlandı. Askere giden gençleri uğurlama törenini andıran uğurlamaya Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, öğrenciler, ailelerin yanında kandilden gelen 34 PKK' lardan biri olan Hüseyin İpek de katıldı.

Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp, sınava girecek öğrencilere başarılar dilerken, öğrencilerin tercihleri dışında uzak illere verilmesini eleştirdi. Alp, "Gençlerimizin sınava katılması için buradan uzak olduğu gibi, ulaşım yönünden de sıkıntı yaratan Elazığ, Malatya ve Bitlis gibi illere tercihleri dışında verilmesi çok düşündürücüdür. Önceki sene de bu böyleydi. Fakat biz bunun bir hata sonucu olabileceğini düşündük. Ama şimdi görünen o ki gençlerimizin önünü kapatmak için bile bile yapılan bir uygulamadır. Biz gençlerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık." dedi.

ÖSYM tarafından tercihi dışında bir başka ile verilen Kemal Bayram, "Sınav tercih yerim Mardin olmasına rağmen ÖSYM tarafından sınav yerim Malatya olarak belirlendi. Biz bunun bu bölgeye has bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Çok yanlış bir uygulama." şeklinde konuştu.

Mehmet Altın ise "Bu uygulamayı protesto ediyoruz. Biz böyle bir sınava kendi memleketimizde, ilçemizde katılmak istiyorduk. Ancak bizi farklı ve uzak illere verdiler. Sınav öncesi benim ve arkadaşlarımın psikolojisi bozuldu. Birçok arkadaşımızın bu uzak illere gidip sınava katılabilmeleri için büyük para gerekiyordu. Birçok aile de bu nedenle sıkıntıya girmişti. ÖSYM bu uygulamayı yaparken bunları düşünmüyor mu? Birçok arkadaşımız bu nedenle sınava giremeyecek. Bu kararı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum