27 Nisan 2010

SÜRGÜCÜ'DE, ARASAN ALABALIK IZGARA VE AİLE ÇAY BAHÇESİ HİZMETE GİRDİ - Videolu Haber

Sürgücü Belediye Başkanı Sayın Fikri ÖKMEN ve kalabalık bir halk kitlesinin büyük katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Arasan Alabalık Izgara ve Aile Çay bahçesi, Sürgücü İlköğretim Okulu bahçesinin yanında hizmete girdi. Açılış merasimine büyük bir katılım sağlanan Arasan Aile Çay bahçesi, müşterilerine sunduğu hizmet kalitesiyle açılıştaki katılımcıların büyük beğenisini topladı. Arif ARASAN tarafından kurulan ve yaklaşık 2 bin m2 lik bir alan üzerinde inşa edilen çay bahçesinde, bölgeye özgü meyve ağaçlarının gölgesi altında, organik sebze ve meyvelerin yanıbaşında başta alabalık ızgara ve diğer et ızgara çeşitleri olmak üzere müşterilerinin memnun bir şekilde ayrılmalarını sağlayacak.
Arasan Alabalık Tesisi, daha önce Kadınlar Çeşmesi mevkiinde hizmete giren Demirtaş Alabalık Tesisi ile beraber Sürgücü Beldesinde ikinci sosyal tesis oluyor.
Surgucum olarak, Arasan Alabalık ve Aile Çay bahçesinin hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Beldemizde bu ve buna benzer tesislerin daha da çoğalmasını umut ediyoruz
GOLA KANİYÊ Yada GOLA WERDEKAN
Arasan Alabalık tesisinin kurulduğu yer 30 yıl önce, başta rengarenk parlak tüylerle süslü ördekler ve kazlar olmak üzere, onlarca kuş nesli, su kaplumbağası, kurbağa, su yılanı, su tavuğu, kelebek çeşitleri ve cubur denilen böceklerin yoğun olarak yaşadığı doğa harikası bir göl idi. Gölün kenarı kavak, söğüt ağaçları ve sazlıklarla kaplıydı. Bu sebeple 80 li yıllardan önce halk arasında Gola Werdeka diye anılıyordu. Bu göl yanı başındaki Jandarma çeşmesinden oluk oluk akan sudan gelen su ile besleniyordu. Yaşı 35 'in üzerinde olan her Sürgücülünün hafızasında Gola Kaniyê yada diğer adıyla Gola Werdekan ile ilgili bir anısı mutlaka vardır. Arasan Alabalık tesisine gelen her Sürgücülü, geçmişte kalan bu göl ile ilgili anılarını tazeleyecektir. Gola Werdekan, İlköğretim Okulu yapılırken okul bahçesinin genişletilmesi amacıyla toprakla dolduruldu.
Surgucum
Haber: Mehmet AYAZ
Kamera: A. Kadir TURAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum