8 Mayıs 2010

Midyat'ta Mardin Life Rüzgari

Midyat’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Turizm Şenliği’ etkinliğine katılan Mardin Life ekibi büyük ilgi gördü.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekadkonf.jpg
Midyat’ta Turizm Haftası çeşitli Etkinlikleri kutlandı.Midyat Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe ilçede görev yapan kurum amirleri çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Mardin Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Mardin Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Yayın Koordinatörü Kadir Üründü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Bedrettin Şahin Etkinlikte yaptığı konuşmada turizmin önemine değinerek, “Bugün ülkeler için ekonomik bakımından turizm gerçekten çok önemli yerlere gelmiştir. Turizm ülkemiz içinde ekonomik dengeler ve döviz girdisi bakımından çok önemlidir.”dedi.

Kadir Üründü Konferans Verdi:
Etkinlik için onur konuğu olarak davet edilen Mardin Life Dergisi Yöneticileri büyük ilgi gördüler. Etkinlik çerçevesinde “Mardin ve Turizm” konulu konferans vermek için davet edilen Mardin Life Dergisi Yayın Koordinatörü Kadir Üründü; Mardin ve Midyat’ta son yıllarda turizm alanında gerçekleşen atılımlara dikkat çekerek tanımın önemine değindi. Geçmişte Mardin’de Midyat’ta çekilen dizilerin kentimizin tanıtımına reklâm anlamında iyi bir katkısı olduğunu belirten Üründü; sözlerine şöyle devam etti: “Tanıtım, reklam elbette ki çok önemli. Ama özellikle çekilen televizyon dizileri aracılığıyla yanlış tanıtımların da kültürümüze önemli zararlar verdiği aşikârdır. Kentimizin yanlış tanıtılmasına seyirci kalmamak için başta biz gazeteciler olmak üzere herkesin elinden gelen gayretleri göstermesi gerekiyor. Bir diğer önemli konu ise rehberliktir. Rehberlik için önce gönüllülük olması gerekiyor. Gönüllülükten sonra kabiliyetin de önemli bir payı var.

Mardin’deki mevcut potansiyeli karşılayabilecek kadar bir rehber sayısına sahip olmadığımızı üzülerek ifade etmek isterim. Bir çok gezi programını takip eden bir gazeteci olarak; Tarihi merkezlerimize yapılan ziyaretler sırasında söz konusu mekânların her defasında Mardin’in dışından gelen herhangi bir görevli tarafından anlatılması beni çok üzüyor. Bu konuda büyük eksikliklerimizin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Kendi memleketimizde bizim sahip olduğumuz bu medeniyeti; bu tarihi, bu kültürü bizim anlatmamızdan daha doğal ne olabilir ki? Belki de abartmış olacağım ama Mardin’e özgü olarak yetkililerimizin okullarda öğrencilerimize seçmeli “Turizm Dersi” seçeneği sunmaları şeklindeki teklifim çok mu uçuk bir teklif olur bilmiyorum! Bu yapılır yapılmaz ayrı konu ama şu bir gerçek ki, ilimizde kentimizi detaylı şekilde anlatabilecek kabiliyetli-kalifiye rehber sayımız maalesef ki bir elin parmaklarını geçmiyor” diye konuştu.

Konferansın son bölümünde Mardin ve Midyat'ta yapılan restorasyon çalışmaları, temizlik sorunu ve turizm sektörüne de değinen Gazeteci Kadir Üründü kennteki turizm yatırımlarına da dikkat çekti. Mardin’de yapımı süren Hilton gibi bir dünya markası olan otelin yanında Mardinli müteşebbisler tarafından son yıllarda gelişen butik otelciliğin yanında yapımı süren 5 yıldızlı yeni Erdoba Oteli ile Yay Gran Oteli’nin ek bina projelerinin kentin yatak sayısı potansiyeline önemli katkıları olacağını ancak bunun dahi yeterli olmayacağını, yeni yatırımlara şiddetle ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan skeç, halk oyunları, parodi, gösterileri sergilendi. Şenlikte Mardin reyhanî oyunu ve düğün merasimi ise büyük beğeni topladı. Hafta dolayısı ile başarılı olan öğrencilere sahneye davet edilen konuklar tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Selahattin Erol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum