24 Mart 2003

SÜRGÜCÜ DEMİRTAŞ ALABALIK TESİSİ

DEMİRTAŞ ALABALIK TESİSİ HİZMETİNİZDE

2005 yılında Bilgihan DEMİRTAŞ tarafından, Sürgücü Beldemizdeki Tarihi Kadınlar Hamamının arkasındaki sık ağaçlık ve sulak arazide inşa edilen Demirtaş Alabalık ve dinlenme tesisi, Sürgücü ye misafir veya gezmek amacıyla gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamaktadır.

Doğal güzellikleri bakımından, adeta amazon ormanlarını andıran bir ormanın içinde kurulmuş bu tesisin içerisinde L şeklindeki alabalık havuzu, çeşitli evcil veya yabani hayvan türleri, kütüphane, şark odası, çay bahçesi gibi bölümler mevcut. İster kendiniz, isterseniz tesisteki görevli tarafından havuzdan canlı olarak tutulan alabalıklar, ızgarada pişirilip servis yapılmaktadır. Yemek çeşitleri bakımdan alabalıkla beraber her türlü et ve diğer ızgara çeşitleri de tesiste mevcuttur. Yemek sonrası isterseniz Sürgücü'nün bereketli meyve bahçelerinden özenle toplanan meyveleri afiyetle yiyin, yada o eşsiz atmosferde tavşan kanını andıran demli kaçak çay için. Seçiminiz ne olursa olsun, oradaki güzelliklerin tadını çıkaracağınız ve defalarca kez gelmek isteyeceğiniz muhakkaktır.

Demirtaş Canlı Alabalık ve dinlenme tesisinde akşamleyin her türlü ızgara çeşitleriyle beraber Alabalık ızgara yemeğinden sonra dostlarla çay içmek bir başka güzeldir. Oranın eşsiz mistik havası insanı başka dünyalara götürüyor. Oranın havasını azda olsa çektiğimiz resimlerle yansıtmaya çalıştık. Ancak hiç bir zaman orada kalmak ve yaşamakla bir olamaz. Mutlaka oraya gidip o bol oksijenli havayı yaşamalısınız. Demirtaş alabalık tesisi, yaz boyunca çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerin akınına uğramaktadır.

Gerek doğal güzellikleriyle gerekse, tarihi eser kalıntılarıyla mistik bir görünüme sahip, bölgenin gizli cenneti olan Sürgücü Beldemizde, Turizm ve kalkınma açısından çok önem verdiğimiz böyle güzel tesislerin çoğalmasını diliyoruz.

Demirtaş Alabalık Tesisinin kurucusu

Bilgihan DEMİRTAŞ 

Mehmet AYAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum