20 Kasım 2007

YORULMAYAN SEVGİ - Mehmet ÇELİK

.
.
Bu, Japonya'dan gerçek bir öykü. Japonya'da bir adam evini yeniletmek için duvarları kırmış. Japon evlerinde tahta duvarların arasında genelde bos bir alan olurmuş. Adam duvarları indirirken, duvarın dış kısmından bacaklarından birisine çakılmış bir çivi yüzünden duvar aralığında sıkışıp kalmış bir kertenkeleyi fark etmiş. Bunu görünce hayvana acıyan adam, ayni zamanda durumu çok da merak etmiş. Hayvanin ayağına çakılan çiviyi inceleyince, ev 10 yıl önce ilk inşa edildiğinde çakıldığını fark etmiş. Peki acaba ne oldu? Kertenkele bu pozisyonda 10 yıl dayanmış! Duvarın karanlık bir bölmesinde hareket etmeden 10 yıl! Bu imkansız ve insanin zihnini çok zorlayan bir durum. Bu kertenkelenin, ayağı çivilendiğinden bu yana nasıl 10 yıl tek bir adim bile atmadan hayatta kaldığını çok merak etmiş adam.

Bunun üzerine isi gücü bırakmış, kertenkeleyi izlemeye başlamış; ne yapıyor, neyle ve nasıl besleniyor diye. Sonradan, nereden geldiğini anlamadığı bir başka kertenkele daha ortaya çıkmış. Hem de ağzında yiyecekle. Adam donakalmış ve çok etkilenmiş. 10 yıl boyunca bir kertenkelenin, duvarda ayağında çivi ile sıkışıp kalmış bir başka kertenkeleyi beslemesi!

Böylesine bir sevgi, böylesine güzel bir sevgi! Ve bu sevgi bu kadar küçük bir varlıkta can buluyor.

Sevgi neler yapabilir? İnanılmaz şeyler yapabilir! Sevgi mucizeler yaratabilir! Sadece düşünün; bir kertenkele yorulmadan, usanmadan bir başka kertenkeleyi 10 uzun yıl boyunca besliyor…Partnerinden umudu kesmeden…

Kertenkele gibi küçücük bir varlık bu kadar sevebilirse… Sadece bir düşünün, biz çabaladığımızda ne kadar sevebiliriz… (Çeviri: Lale Külahlı)

Mehmet ÇELİK
Gazeteci Yazar

Yazarın Tüm Yazıları...>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum