21 Mayıs 2008

Başkan Pamukçu: Taş Kent Mardin'i Özüne Kavuşturacağız..

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2007 yılında aldığı karar gereğince marka kültür turizm kenti olarak saptanan 15 il arasında yer alan ilimiz Mardin'de Turizm alanındaki çalışmalara büyük bir ivme kazandırmıştır.

Adeta bir açık hava müzesi olan ilimiz, bu zenginliğini turizm için bir fırsat olduğu bilinci ile Mardin belediyesi çalışmalarını sürdürmektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Metin Pamukçu” Göreve geldiğimiz günden bugüne değin, gelecek nesilleri düşünerek, uzun vadeli çözümler üretecek projeler hedefledik ve bu projelerimizi başlattık. Çekül vakfı ve Marev işbirliği ile ilimizin turizmde yol haritalarını çizdik.

Bu bağlamda bölge potansiyelinin değerlendirilmesi, kültürel ve demografik çeşitliliğin yönetimi, yerel ekonominin geliştirilmesi, kentsel dönüşümün sağlanması, yaşam kalitesinin arttırılması,
tarihsel, kültürel ve doğal değerlerin korunması, tarihsel ve kültürel zenginliğin tanıtılması,
stratejik hedeflerimizin içerisinde bulunmaktadır.

İlimizin Unesco dünya miras listesinde hak ettiği yeri alabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Bu amaçla sit alanımızda bulunan tarihi anıtsal binalarımızın Diyarbakır kapıdan başlayarak savurkapı mahallesi eski hastaneye kadar 1. caddedeki sağ ve sol çirkin görüntü arz eden binalarımızı gerek taş kaplanması gerekse ders tabir ettiğimiz yerlerin onarımı için çalışmalarımızı başlattık. Sokak rehabilitasyon çalışmalarımızda hızla devam etmektedir.

Ayrıca Mardin sit alanı için bir milat olacak kentsel rehabilitasyon projemizin protokolünü Toki,Valilik ve Belediye olarak imzaladık.Bu proje kapsamında sit alanında bulunan beton binaların tespiti ve yıkım çalışmaları kısa sürede gerçekleştirilecektir.

7 bin yıllık tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin'in, ilkbaharla birlikte turist akınına uğramasının kendilerini sevindirdiğini anlatan Başkan Pamukçu, dünyada inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayının artmasıyla birlikte, birilerin turizmin canlanması için elini taşın altına koyması gerekmekteydi bu bilinçle hareket ederek 1.cadde yapmış olduğuz çalışmaları sit alanı kentimizin tamamına yaymak için büyük çaba sarf ediyoruz dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum