22 Mayıs 2008

Milletvekili Demir: Etnik Kökenler Araştırılsın

Başbakan'la bir süre önce yaptığı görüşmenin içeriğiyle ilgili toplantının mahremiyetini gerekçe göstererek ayrıntı vermeyen Milletvekili Demir, bu konuda yaklaşık 3 ay önce seçim bölgesi Mardin'de gazetecilere "Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Türkiye'de yaşayan bütün etnik köken, din ve mezhepleri bütün yönleri ile yeniden araştırılması yönünde bir çalışma yapılması için Bakanlığa teklifte bulunacağım" şeklinde bir açıklaması olduğunu hatırlatarak, 3 ay önce gazetecilerle paylaştığı görüşlerinden daha farklı bir noktada olmadığını yineledi.

Partisinin kapatılma davası süreci ile ilgili milletvekillerinin görüşlerine başvurarak süreç ve izlenmesi gereken yollarla ilgili fikir alışverişinde bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la bir araya geldiklerini belirten Milletvekili Demir, "Sayın Başbakanımızla yaşanan süreçle ilgili, diğer milletvekili arkadaşlarım gibi bende fikirlerimi paylaştım. Bunu toplantının mahremiyeti açısından açıklamak istemiyorum. Ancak etnik kökenlerle ilgili yapılan spekülasyonlarla alakalı şunu söyleyebilirim. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Türkiye'de yaşayan bütün etnik köken, din ve mezhepleri bütün yönleri ile yeniden araştırması yönünde yeni bir çalışma yapılması yönündeki fikirlerimi Sayın Başbakanımızla da paylaştım. Görüşlerim Sayın Başbakanımız tarafından da olumlu bulundu" diye konuştu.

Birbirinden farklı din, dil ve ırklara mensup vatandaşların yüzyıllardan beri kendi kültürleri ile birlikte hoşgörü ve barış içerisinde yaşadıklarına seçim bölgesi olan Mardin'i örnek gösteren Milletvekili Demir, kendi ilindeki örnek birlikteliğin bütün Türkiye'de de yaşanması ve gün ışığına çıkarılması için çalışacağını sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği'ne (AB) girme sürecinde uyum paketleri kapsamında kültürel ve dini konularda da büyük bir kolaylık sağlayacak olan proje ile Türkiye'nin etnik köken ve kültür haritasının çıkarılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Demir, fark gözetmeksizin Türkiye'de yaşayan bütün etnik kökenlerin, dinlerin, dillerin ve mezheplerin araştırılarak adet, gelenek, görenek, dil ve lehçelerinin korunabilmesi için daha önce gazetecilerle paylaştığı görüşleri doğrultusunda bir projenin teklifi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi.

"REKLİLİĞİMİZ ZENGİNLİĞİMİZDİR"

Söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Projenin bundan sonraki hükümetler için de bağlayıcı olması ve bundan böyle bir devlet politikası olarak uygulanması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Demir,

"Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir merkezi coğrafyada olan güzel Türkiye'mizde yaşayan herkesi kucaklayan partimizin seçimlerde aldığı başarılı sonuçları incelediğimizde bu başarı birlik ve beraberliğe verdiğimiz önemin göstergesidir. Birlik ve beraberliğin daha da pekişmesi için kültür mozaiğinin en güzel örneğinin yaşandığı Türkiye'de etnik kökenler üzerinde bugüne kadar değişen konjonktüre göre değişen kriterlerin yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapacağı bir çalışma ile devlet politikasının belirlenmesi için bir proje hazırlanması gerekir. Türkiye'de bir ilk olacak bu proje kapsamında herkesin dili, dini, lehçesi, adet, gelenek, görenek ve kültürü gün ışığına çıkacak ve bu uygulama güzel ülkemizin, güzelliklerden oluşan renkliliğini bir kere daha ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum