25 Mayıs 2008

Musa AKAR'ın sahibi olduğu AKAR HOTEL İNTERNATİONAL, Altın Plaket ödülü aldı.

Sürgücülü İşadamı Musa AKAR'ın sahibi olduğu Ankaradaki 4 yıldızlı AKAR HOTEL İNTERNATİONAL, Uluslararası 32.Küresel Kalite yönetimi (Altın Boğa) Altın Palket ödülüne layık görüldü. www.surgucum.com olarak AKAR HOTEL İNTERNATİONAL'İ, bu başarısından dolayı kutluyoruz. Mehmet AYAZ İstanbul - (25.05.2008)
..
...
ULUSLARARASI 32.KÜRESEL KALİTE YÖNETİMİ (ALTIN BOĞA) ALTIN PLAKET ÖDÜLÜNÜ ANKARADAN AKAR İNTERNATİONAL HOTEL ALDI.
Ankara’nın tanınmış firmalarından AKAR Şirketler Grubu tarafından 2003 yılında Başkent’imize kazandırılan ve Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akar tarafından hizmete açılan Akar International Hotels’e İspanya'nın önde gelen medya kuruluşu Editorial Office ve 112 ülkede 14000 üyesi bulunan ticaret örgütü Trade Leaders' Club tarafından "Üstün Kalite Yönetim Ödülü" verildi.
28 yıldır ürün ve hizmetleri uluslararası alanda şöhret bulan firmalara dağıtılmakta olan "Kalite Ödülü" ilk kez Ankara’da bir otele verildi. 1978 yılında kurulan ticaret liderleri kulübü (TRADE LEADERS) ve İspanyanın önde gelen medya kuruluşu Editorial Office tarafından her yıl üyelerinin oylarıyla belirledikleri başarılı firmalara , ürün ve hizmetlerinde mükemmellik için üretim anlayışıyla teknolojik kalite ve gelişimine öncelik veren kuruluşları teşvik etmek amacıyla
“Trophy Kalite Ödülü” yarışması düzenliyor "Yeni Milenyum Ödülleri" adıyla verilen "Kalite Ödülleri" diğer adıyla Turizm sektörünün büyük ödüllerinden biri olarak kabul edilen “Altın Boğa” ödülü, bu yıl Akar International Hotels’in oldu.
Önceki yıllarda Antalya'nın Belek beldesindeki Xanadu Otel'in ve Limak Grubu'na ait Atlantis Otelin aldığı ödül ilk defa bir şehir oteline verildi. Öncelik sıralamasında kalite, üstün hizmet anlayışı, en iyi yönetim,teknolojik standart, hijyen ve gıda güvenliği, konfor, mimari yapı, üstün personel politikası vb. kriterleri göz önüne alan kuruluş bu ve benzeri değerdeki otellere bu ödülü veremektedir.
Aynı zamanda sanayi kuruluşlarına üstün teknoloji ödülü de veren kuruıluş daha önce Türkiye'den Ülker ve Alarko Holding , Borusan'ın ilk çelik servis merkezi olan Kerim Çelik, Petlas ve Ali Üstay Construction gibi kuruluşlara . Dünya çapında ise Rolls Royce Motors ve Volvo Car Corporation gibi firmalara da ödül vermiştir.
Uluslararası Turistik Otel ve Yemek Endüstrisi Ödülü'nü böylece ilk defa bir şehir oteli alarak Başkentin adını Avrupa ve dünyaya duyurdu. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan FITUR turizm fuarı yine yüz binleri buluşturan bir organizasyon oldu. Turizm camiasının önde gelen büyük firmalarının buluştuğu FITUR fuar galasında AKAR İNTERNATİONAL HOTELS’e ödülünü TÜRKİYE Turizm ateşesi takdim etti. Ödül töreninde Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Mısır, Fransa, Meksika, Portekiz, Tunus, Arabistan, Kuveyt, Casablanca, Jamaika, İspanya, Vietnam,Malezya, Hırvatistan, Güney Afrika, Venezulla, Senegal, Nijerya ,Bosna, Avusturya, Uganda, Rusya, Peru, Katar, Endonezya, Paraguy, Arjantin, Kamerun, Honduras, Portoriko, İran, Hindistan, Azerbeycan, Kenya, Zimbavve, Dominik Cumhuriyeti, Ürdün, Çek Cumhuriyeti, Tailand, Yugoslavya, Kazagistan, Bangladeş vb. ülkelerin dev firmaları yarıştı.
Bin yılın küresel kalite yönetimi ödülünü alan Akar Otel, diğer bir deyimle Türkiye’ nin en iyi yönetilen oteli seçildi. Hedefi misafir memnunuyeti üzerine kurulu, her türlü konfor ve rahatının düşünüldüğü otelde, 6 suit 1 kral dairesi ve 78 standart oda bulunmaktadır.
Tam donanımlı Sağlık Merkezi, değişik amaçlı 6 toplantı ve banket salonu mevcuttur. Tükiyede gerçek anlamda ilk anahtar teslim düğün organizasyonu konseptini uygulayan otelde, her türlü organizasyon paket sistem mantığında yapılmakta, gerek danışmanlik gerekse operasyonel anlamında her türlü destek ücretsiz olarak verilmektedir. Tüm teknolojik gelişmenin uygulandığı ve takip edildiği otelde misafirlere, kablosuz internet erişimi, ,business center ve teknik danışmanlık hizmeti verilmektedir.Ankara ve Türkiye turizminin tanıtılması için yurt içi ve yut dışı fuarları takip eden, katıan, Akar Otel ayrıca teknolojik imkanları da kullanarak bu amacını gerçekleştirmektedir.
Şirket Yönetim Kurulu üyesi Remzi Akar yaptığı açıklamada İngiltere’ de 4 yıl işletme eğitimi aldığını belirterek, orada edindiği bilgi , beceri ve araştırmaları hayata geçirdiğini, genç yönetim kadrosu ile sürekli bir değişim ve gelişim politikası oluşturduklarını ve bunu yönetime yansıttıklarını ifade etti.
Önce kalite ilkesi ile satınalmadan üretim-tüketim aşamasına kadar olan tüm aşamaları denetlediklerini, üretim tüketim yolu boyunca gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.
Akar, konaklamanın bir bütün olduğunu, yiyecek içecekten, kat hizmetlerine, önbürodan, sağlık merkezine kadar tüm birimlerin bir bütünlük içinde ekip ruhu anlayışıyla çalışması gerektiğine inandığını ve bu nedenle bu hizmetleri hiç bir şekilde ihale etmeyi düşünmediklerini kaydetti.
Kalitenin kolay yakalanmadığını belirten otel Genel Müdürü Gazi Türk, ülkemizde ne yazık ki kuruluşlar uzun soluklu olamıyor ve markalaşamıyor. Bizim için ilk olan bu ödül, artarak çoğalacaktır. Babadan oğla değil, torunlara geçecek marka yaratmaya çalışıyoruz, bu anlamda Ankara’nın ve Türkiye’ nin gururu olmaya adayız dedi.
Ankara için böyle bir ödülün ilk olduğunu ve önemine değinerek Türkiye’nin başkentinin Ankara olduğunu, bunun turizm alanında, spor ,etkinlik ve sanat alanında dünyaya anlatılması gereğine işaret etti.Bu konuda başta Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve dernekler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları tanıtım atağına davet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum