11 Temmuz 2008

Açan, Diyabet Hastalarını Uyardı

Şeker hastalarını bol bol su tüketmeleri konusunda uyaranMardin Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Bayram Açan, "Bazı hastalar, kendileri hissetmeseler bile tansiyonun uzun süre yüksek seyretmesiyle olumsuz durumlarla karşılaşabilir. Aşırı sıcaklar nedeniyle kan şekerinin yükselmesi kan akışkanlığının azalmasına neden olur. Şekerinin yükselmesiyle ortaya çıkan sıvı kaybı sıcağın da etkisiyle ani felç ve beyin kanamalarına neden olabilir" dedi.

Sıcak nedeniyle ani su kayıplarının, şeker hastalarında körlük, sakatlık, kalp krizi oluşumunu da hızlandırdığını belirten Dr. Açan, terleme durumuna göre günde 2 ile 5 litre arasında su içilmesi gerektiğini kaydetti. Dr. Açan, güneş ışınlarının en etkili olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında gerekli olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söyleyerek, "Düzenli kullanılan ilaçların zamanında alımına önem verilmeli, kendilerine doktor tarafından tavsiye edilen egzersizler, havanın serin olduğu akşam ve sabah saatlerinde yapılmalıdır. Kendini iyi hissetmeyen hastalar hemen doktora başvurmalıdır"' şeklinde konuştu.

K:Ü
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum