11 Temmuz 2008

Artuklu Piyango Biletleri İzmir'de Satışa Çıktı



Mardin'de kurulan Artuklu Üniversitesi'ne destek olmak için Valiliğin bastırdığı piyango biletleri İzmir'de satışa çıkarıldı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Balcı, piyango bileti satışlarına başlandığını belirterek destek amacı ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.
Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Balcı, İzmir'de Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (MARDER) ziyaret etti. Balcı daha sonda İzmir eski Milletvekili Tevfik Ensari, MARDER Derneği Başkanı Rasim Kahraman, İzmir Köy Hizmetleri İl Müdürü Ahmet Bozdemir, Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi Sabahattin Kavak'ı da kabul ederek üniversitenin tamamlanması ve finansmanın sağlanması için çalışacakları sözünü aldı. Prof.Dr. Kadri Balcı, İzmir MARDER yetkililerine Artuklu Üniversitesi'nin yerleşim alanının inşaatına başlanması için acil olarak finansman sorununun halledilmesi gerektiğini söyledi.
Bunun için piyango tertiplemeye karar verdiklerini anlatan Rektör Yardımcısı Balcı, ''20 YTL'den 50 bin adet bilet bastırdık. Elde edilecek gelir ile üniversitenin 7 fakültesini içinde barındıracak yerleşim alanının inşaatına başlayacağız. Çekiliş 29 Ekim 2008 tarihinde yapılacak. Bastırdığımız biletleri çekilişin yapılacağı tarihten önce satmamız gerekiyor. Toplumun her kesiminden destek ve katkı bekliyoruz.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ve Mardin'in öncelikli sorunu GAP ve eğitimdir. Biletlerin toplam değeri 1 trilyon liradır (1 Milyon YTL). Kamulaştırılması gereken araziler var. 80-90 bin YTL civarında. Öncelikli arazilerin kamulaştırılması için çok acil paraya ihtiyaç var. Herkes elini taşın altına koymalı ve her şeyi devletten beklememek lazım. En önemlisi 20-25 yıldır süre gelen adı konmamış terör önüne çekilecek en ciddi iki temel unsurlardan bir tanesi eğitimdir. Diğer önemli nokta GAP ve üniversitedir. Bunlar terörü bitirecek en önemli faktördür" dedi.
MARDER Başkanı Rasim Kahraman da arzulanan hedefe biran önce ulaşılması için ellerinden gelen gayret ve çalışmayı yapacaklarını belirterek, "Sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. Bu konuda İzmir'de yaşayan Mardinli olsun veya olmasın vatandaşların bilgilendirilmesi için üniversite yerleşiminin bitirilmesi için çalışmak görevimizdir" şeklinde konuştu.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum