16 Temmuz 2008

Belediye Başkanlarından Artuklu Üniversitesine destek


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kadri Balcı, Üniversite hakkında belediye başkanlarına bilgi verdi. Üniversitenin yerleşke planı ve projelerinin İTÜ tarafından hazırlandığını söyleyen Balcı, Mardinlilerin imkanları ölçüsünde Üniversiteye destek vermesini istedi. Akademisyen ve idari kadroların bir bölümünün tahsis edildiğini söyleyen Balcı “Yerleşke plan ve proje ile istimlak edilecek bir kısım arazi bedelini düzenlediğimiz eşya piyangosundan karşılayacağız. Bastırılan 50 bin biletin kısa sürede satılması gerekir. Bu konuda hemşerilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Toplantının ardından Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu 4 bin, Kabala Belde Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu 3 bin, Kızıltepe Belediye Başkanı bin bilet, Ömerli Belediye başkanı 500, Savur Belediye Başkanı 200 bilet ve bir diz üstü bilgisayar, Şenköy Belde Belediye Başkanı 150 bilet ve iki bilgisayar, Acırlı Belde Belediye Başkanı 250 bilet, Söğütlü Belde Belediye Başkanı 100 bilet, Ortaköy Belde Belediye Başkanı 100 bilet, Girmeli Belde Belediye Başkanı 200 bilet, Duruca Belde Belediye Başkanı 150 bilet, Dikmen Belde Belediye Başkanı 200 bilet, Akarsu Belde Belediye Başkanı 100 bilet, Gökçe, Yüceli,Yolbaşı ve Gelinkaya Belde Belediye Başkanları da 50’şer bilet almayı taahhüt etti.

Toplantıda toplam 6 bin 400 bilet satıldı. Toplantıya Artuklu Üniversitesi Kurma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Avukat Cemal Artık, İl Dernekler Müdür Hüseyin Kurtay ve Merkez,İlçe ve Belde belediye başkanları katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum