16 Temmuz 2008

Mardin Life Tarih Yazıyor! - NEZİR GÜNEŞ

Bütün öngörüleri yıkarak profesyonel düşünen yani sözde değil özde Mardin Sevdalısı birkaç gencin bir araya gelerek kurduğu Mardin Life yoluna devam ediyor.

Dergimiz, başta kültür, turizm ve tarih olmak üzere Mardin'de yaşama dair bütün alanlardaki haber, söyleşi, araştırma, inceleme, gezi ve fotoğrafları ile Mardin'in ve Mardinlinin sesi olacağını kanıtladı. Yediden yetmişe, Mardin'de yaşayan veya Mardinli olan herkesin sesi soluğu olma gayesiyle yola çıktık. İlimizde ve ülkemizde yaşanan gündemlere uzak kalmadan, turizmden kültüre, sağlıktan, spora kadar hayatın her alanında yaşan

anlara ciddi ve kaliteli yaklaşımlarla yer veren Mardin Life Dergisi bu anlayışla yayın hayatına hazırlanıyor.

***

Bir ilin gelişmesi ve kalkınabilmesi için orada var olan kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi, ticari ve sosyal hayatın canlı tutulması ve turistik potansiyele sahip bölgelerin en iyi şekilde tanıtılması ile ancak olur. UNESCO tarafından Dünya miras listesine aday gösterilen, koruma ve kurtarma çalışmaları devam eden, ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayan Mardin tarihindeki o parlak günlerine dönmek üzeredir. Turizmin dünya insanlarını ve kültürlerini birbirine yaklaştırıp kaynaştırdığı inkar edilemez bir gerçektir. Bu nedenle Mardin'in ülkemiz ve bölgemiz açısından önemi çok yüksektir. Bizler de bunun farkında olan bireyler olarak bu konuda her türlü katkıyı sunacağız.

Valilik tarafından titizlikle takip edilmekte olan tarihi kültür hazinemiz Dara'yı kurtarma ve koruma kazılarında sona yaklaşılmakta olup bu dü

nya mirası, olabilecek en güzel haliyle insanlığa hizmet verecek bu ören yerimizi ikinci sayımızın kapak sayısında sizinle buluşturduk. Dara'nın gün ışığına çıkması ile birlikte buranın ilimiz ekonomisinin daha da gelişmesine ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Daha sonra Mardin Kalesini ele aldık. Bu konuda da gündem oluşturduk. İlk defa kalenin açılması yönünde resmi anlamda çalışmaların başlatılmasını sağladık. Vekillerimizin Mardin Valiliği ile koordineli bir şekilde yaptığı çalışmalarla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Savunma Bakanlığına ayrı ayrı raporlar gönderilerek açılması yönünde girişimlerde bulundular.

Kalenin tamamı olmasa bile bir kısmını turizme açmayı başarabileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda duyarlılık gösteren Sayın Valimiz Mehmet Kılıçlar’la Vekillerimizden Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel’e de teşekkür ediyorum.

***

Tamamı Mardin Life Ekibi tarafından hazırlanan çalışmalarla çıkartılan Mardin Life Dergisi, daha ilk sayısında devlet yöneticileri başta olmak üzere, iş adamlarımızdan, siyasetçilerimizden, esnafımızdan, medya çalışanlarından, spor camiasından büyük övgüler aldı.

Bir hemşerimiz, inceleyip çok beğendiğini ifade ettiği Mardin Life Dergisi çalışanlarını kutlarken il dışından birçok hemşerimizin çok sayıda dergi talebinde bulunarak, 'Kaliteli bir dergi olmuş, Mardin’i tanıtmak için yakın çevreme dağıtmak istiyorum' demesi dergimizin doğru yolda olduğunu bir göstergesiydi bizim için. Bütün bunların üstüne derginin ikinci gününde TRT'ye konu ve konuk olması ise Mardin Life dergisinde tam manasıyla kalitenin tescili oldu.

***

Bazı dosyaların İngilizce özetlerine de yer verilen Mardin Life Dergisi Mardin ve Türkiye genelindeki bütün dernek ve vakıflara, iş adamlarına, valiliklere, belediye başkanlıklarına, bütün bakanlıklara, büyükelçiliklere, turizm acentelerine ve milletvekillerine dağıtıldı.

Dergi yayıncılığı garip, istikrarsız, çok virajlı, kavşaklı yollarla ve karşına gelen dinozor yapılı engellemelerle birlikte zaman zaman da sarp patikalarla dolu bir iştir. Ama bizler doğru bildiklerimizi mantığımız ve alın terimizle bütünleştirerek yolumuza devam edeceğiz.

Değerlerimizi barındıran kırmızı çizgilere dikkat etmeden yayın hayatına devam etmemiz bir yerden sonra geriye sadece yayını maddi olarak sömüren ama onunla bütünleşemeyen yani renkli kağıtların ötesini algılamayan ambalajcıdan hatta bir poşet öncesi dönemden kalma tanımla kesekağıtçıdan farkımızın olmayacağının da farkındayız.

Eğer bir dergi bütün kalıpları yıkarak ikinci sayısını da yayınladıysa, demek ki bir şeyler doğru gitmektedir.

İşte Mardin Life şu anda bunu başarmış durumda. Elbette ki, bir yayın sadece o yayını hayata geçirenlerle maddi ve manevi katkılarda bulunanlara ait değildir Başarı bir ekip başarısıdır.

Mardin Life Dergisi, kesin olarak bilmenizi isteriz ki maddi kazanç beklentisinden çok uzak bir dergidir. Böyle düşünüp yola çıkanların sonlarını ve tarihin tozlu rafları arasındaki yerlerini nasıl aldıklarını iyi biliyoruz. İşte böylesine duygularla hazırladığımız dördüncü sayısı çok yakında sizlerle olacak.

Bu arada yolcu yolunda gerek, lakin sizden helallik dilemeden gitmek istemedi gönül… Bende bugün itibari ile Umre’ye gidiyorum.

İnsanoğluyuz, beşeriz, yanlış da doğruda yaptığımız olmuştur, istemeyerekte gönül kırmış kalp incitmiş olabilirim…Eğer bilerek te olsa bilmeyerek de olsa bir hata kusur işlediysem önce ALLAH´ín (c.c.) sonra sizlerin affınıza sığınıyorum. Hakkinizi helal edin, can-u gönülden saygılarımı sunuyorum.

Haber: www.mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum