26 Temmuz 2008

Cep telefonları için 10 uyarı!

Cep telefonu kullananlar için "Rus ruleti oynuyorlar" diyen rapora göre hayatımız tehlikede...








Enstitü, cep telefonunun riskleri konusunda birbirinden önemli 10 maddelik uyarı yayınladı, özellikle çocukların korunması gerektiğini vurguladı

Amerİka’nIn en önemli kanser araştırma kurumlardan Pittsburg Kanser Enstitütüsü Direktörü Ronald Herberman 3 bin çalışanına iki sayfalık bir “memorandum” gönderek cep telefonu uyarısı yaptı. Herberman, kullanıcıların, cep telefonunun riskleri konusundaki bilimsel araştırma sonuçlarını beklemeden hemen önlem almaları gerektiğini duyurdu ve beyinleri gelişmekte olduğu için özellikle çocukların telefonlara karşı korunması gerektiğini vurguladı. Bildiriye imza koyan onkolog Devra Davis, “Beyninizle Rus ruleti oynamak istemiyorsanız uyarıları dikkate alın” dedi.



İŞTE MEMORANDUM

Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir.

Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın.

Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin.

Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın.

Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız.

Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin.

Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin.

Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın.

Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın.

SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.

İŞTE ÇOCUKLARIN BEYNİNİ BÖYLE ETKİLİYOR

Cep telefonu tarafından yayılan elektromanyetik dalgaların çocukları nasıl etkilediği MR görüntüleriyle de belirlendi. 5 yaşındaki bir çocuk cep telefonuyla konuştuğunda beyninin çok büyük bir kısmı dalgaya maruz kalırken, yetişkin bir insanda bu etki çok daha sınırlı oluyor.

Cep telefonlarının sağlığa zararları konusundaki uyarılara bir yenisi daha eklendi.








Son dönemde sıkça gündeme gelen cep telefonlarının sağlığa zararları konusundaki uyarılara bir yenisi daha eklendi.

ABD'DEKİ Pittsburgh Üniversitesi Kanser Enstitüsü cep telefonlarının insana verdiği zarar konusunda üniversite çalışanlarının dikkatini çekti. Pekçok araştırmaya dayanan ve e-posta yoluyla yapılan uyarıda, cep telefonu kullanımının kansere yol açabileceği, bu yüzden az kullanılması ya da kulaklıkla konuşulması gerektiği belirtildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum